F1

Bottas nautiskeli huimista mutkanopeuksista

Heikki Kulta

Valtteri Bottas oli erittäin tyytyväinen ensimmäiseen testiaamuunsa Mercedeksen uuden ajan W08-Hopeanuolella.

Suomalaisvahvistus uurasti uransa fyysisesti vaatimimmalla autolla neljässä tunnissa 79 kierrosta eli 13 kierrosta yli kisapituuden Katalonian Grand Prix -radalla.

– Uusien sääntöjen tuoma downforcetason ja mekaanisen pidon lisäys vaikuttavat ajolinjoihin. Näillä renkailla pystyy olemaan aggressiivisempi, kun nopeat mutkat voi ajaa paljon kovempaa kuin ennen, Bottas linjaili.

– Tietysti tuntui aivan mahtavalta pääsemään ajamaan Mercedeksellä ensimmäistä kertaa oikeaa testiä. Jo Silverstonen filmauspäivänä sain siitä hieman maistiaisia, mutta nyt olimme sitten täydessä työn touhussa.

– Tavoitteemme ensimmäisellä viikolla on ennen kaikkea hankkia kilometrejä. Nyt se tavoite täyttyi hyvin. Toisella viikolla etsitään sitten enemmän suorituskykyä.

– Parasta autossa oli se vakaus. Meillä ei ollut minkäänlaisia ongelmia. Jos ongelmia tulee, toivottavasti ne tulevat sitten nyt, eivätkä sitten avauskisassa.

Bottas käytti aamujaksolla keskikovia ja pehmeitä renkaita.

– Keskikovia ei näissä oloissa saanut kunnolla toimintalämpöön, mutta pehmeämpi toimi hyvin.

Oman ajojaksonsa jälkeen Bottas vaihtoi nopeasta muutaman sanan tallikaverinsa Lewis Hamiltonin kanssa. Hamilton ajoi iltapäivällä.

– Päivän päätteeksi palaveroimme sitten paremmin, Bottas painotti.