Poutala ristiriitaisin tuntein viides pikaluistelun MM-kisoissa

Timo Jaakonaho
Mitali jäi Poutalalta 33 sekunnin sadasosan päähän 500 metrin ajoiksi muutettuna.
Mitali jäi Poutalalta 33 sekunnin sadasosan päähän 500 metrin ajoiksi muutettuna.

Pikaluistelija Mika Poutala sijoittui viidenneksi sprinttereiden MM-kisoissa Calgaryssa. Mitali jäi Poutalalta 33 sekunnin sadasosan päähän 500 metrin ajoiksi muutettuna.

Viimeisellä matkalla 1000 metrillä Poutala luisteli 1.07,97 ollen matkan kymmenes.

Poutala kasasi kilpailusta yhteispisteet 136,635. Samalla hän teki uuden yhteispisteiden Suomen ennätyksen. Edelliset ennätyspisteet olivat Pekka Koskelan 137,015 Salt Lake Citystä vuodelta 2013.

Maailmanmestariksi luisteli Hollannin Kai Verbij pistein 136,065. Hopealle sijoittui Norjan Håvard Lorentzen ja pronssille Hollannin Kjeld Nuis.

Sunnuntain 500 metrillä Poutala pysäytti kellon SE-aikaan 34,23, joka on kaikkien aikojen kahdeksanneksi nopein.

– Tunteet ovat ristiriitaiset. Tasaisia luisteluita, ei mitään suurempia notkahduksia. Jälkimmäinen 500 metriä oli tietysti huippukohta tämän viikonlopun kisoista. Kokonaisuudessakin meneminen oli hyvää. Selkeästi luistelu toimii, mutta jostain syystä ei 1 000 metrillä jaksa toista kierrosta nyt tarpeeksi kovaa mitaleille asti luistella, Poutala kertoi tiedotteessa.

– Totta kai olen uudesta ennätyksestäni ja Suomen ennätyksestä 500 metrillä iloinen, se oli yksi sivutavoite tässä kilpailussa. Jälleen kerran kuitenkin aika pienellä marginaalilla ulos MM-mitaleilta…tämä on urheilua, ei siinä voi oikein mitään sanoa. Siellä oli nyt kovempia jätkiä, ja parhaat ovat nyt mitaleilla.