Urheilu

Joonas Korpisalo torjui uransa ensimmäisen nollapelin NHL:ssä

Maalivahti Joonas Korpisalo torjui nollapelin, kun hänen seuransa Columbus Blue Jackets löylytti kotikaukalossaan New York Islandersin 7–0 jääkiekon NHL-kierroksella lauantaina. Nollapeli oli Korpisalolle NHL-uran ensimmäinen. Se lohkesi 24 torjunnalla.

–  Minun piti tehdä muutama isompi torjunta ottelun alussa. Sen jälkeen joukkueemme pelaajat ottivat ohjat käsiinsä ja mättivät seitsemän maalia, Korpisalo sanoi NHL:n nettisivuilla.

Columbuksen värikäs päävalmentaja John Tortorella kehui suomalaismaalivahtiaan.

–  Korpisalo torjui muutaman kerran loistavasti ottelun ensimmäisessä erässä. Hän antoi meille mahdollisuuden saada jalkamme liikkeelle käynnistysvaikeuksien jälkeen.

Hännikäiselle ensimmäinen NHL-maalisyöttö

Columbus-hyökkääjä Markus Hännikäiselle kirjattiin lauantaina NHL-uran ensimmäinen syöttöpiste. Hännikäisellä on tältä kaudelta koossa nyt 1+1 tehopistettä kahdeksasta ottelusta. Viime kaudella hänelle merkittiin neljä NHL-ottelua ilman tehopisteitä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Korpisalon lisäksi lauantaina loistivat suomalaismaalivahdeista myös Nashvillen Juuse Saros ja New York Rangersin Antti Raanta. Saros torjui 24 laukausta, kun Nashville löi Washingtonin kotikaukalossaan 5–2. Raanta puolestaan venyi 35 torjuntaan, kun Rangers päihitti vierasottelussa New Jerseyn jatkoajan jälkeen 4–3.

Hyviä maalivahtiuutisia sai myös Los Angeles Kings, jonka tähtitorjuja Jonathan Quick palasi pitkän toipilasajan jälkeen peleihin. Quick pysäytti 32 laukausta ja Kings voitti Anaheimin kotonaan 4–1.

Nivusvammasta kärsinyt Quick ei ollut pelannut sitten lokakuun.

–  Ei ollut mitään vaivoja nyt. Yritin vain päästä takaisin pelaamisen rytmiin, hän kertoi.

Vancouver-hyökkääjä Markus Granlund ei sen sijaan pelannut lauantaina. Hänellä on havaittu sikotaudin oireita. Vancouver hävisi kotijäällään San Joselle 1–4.