F1

Marko suitsuttaa riskit taitavan Verstappenin mestaruustoiveita

JEAN FRANCOIS GALERON
Max Verstappen
Max Verstappen

Heikki Kulta

Red Bullin junioriohjelman vastuumies Helmut Marko uskoo, että hänen tähtilöytönsä Max Verstappen voi voittaa maailmanmestaruuden jo tänä vuonna.

Verstappen tuli F1-tasolle Toro Rosson kanssa vain 17-vuotiaana kaudeksi 2015. Kesken viime kauden hänet nostettiin Red Bullille, ja hollantilaisesta tuli F1-historian nuorin voittaja.

Entinen F1-kuski Jos Verstappen toppuutteli mestaruusodotuksia nyt 19-vuotiaan poikansa suhteen tämän kauden osalta, mutta Marko löi löylyä kiukaalle Hollannin tv:n haastattelussa.

– Max on valmis. Meidän mielestämme hän on nyt kokeneempi, kun hän ajaa nyt kolmatta kauttaan tällä tasolla. Riskinottaminen on hänen valttinsa, kun hän tuntee nyt muut kuskit. Kun Max tulee, on oltava varuillaan, sillä hän ohittaa sinut. Joten vältä tyhmyyksiä, Marko lasketteli.

– Nyt riskit ovat vähäisempiä. Hänellä on kuitenkin on ollut vain se yksi Monte Carlon onnettomuus, ja sielläkin hän on ajanut jo useamman kerran.

Marko suitsuttaa, että Red Bullin kummatkin kuljettajat – Verstappen ja Daniel Ricciardo – pystyvät lyömään painetta mestaruuksiaan puolustavaan Mercedekseen.

Adrian Neweyn uusin RB13-luomus julkistetaan sunnuntaina. Testit sillä aloittaa sitten maanantaina Ricciardo. Verstappen on vuorossa tiistaina.