Pärmäkoski iloitsi hopeamitalistaan

Ari-Matti Ruuska
Pärmäkoski iloitsi hopeamitalistaan.
Pärmäkoski iloitsi hopeamitalistaan.

KAIJA YLINIEMI

Yksi askelma palkintokorokkeella ylemmäs on ensi viikolla Krista Pärmäkosken tavoitteena. Lauantai-iltana Pärmäkoski nautti täysin siemauksin MM-hopeamitalistaan Lahden torilla, mutta kultakin kelpaa.

–  Kyllä siinä kävi mielessä, saisiko tälle yleisömerelle vielä Maamme-laulu soimaan. Se olisi kisojen kruunu, tuonko sen sitten minä tai joku muu, Pärmäkoski jutteli hopeamitali kaulassa.

Lahden tori oli illalla täpötäynnä, porukka huusi Kristan nimeä ja kännykkäkamerat räpsyivät.

–  Tämä on ikimuistoinen tilanne. Kaiken tämän pystyy varmasti käsittämään vasta myöhemmin, millaisia tunteita tämä koko päivä on ollut, ja kuinka kiirettä.

Päivä meni mitalihulinassa, mutta huippu-urheilijan on siirryttävä nopeasti arkeen, jotta menestyskulku voi jatkua.

–  Huomenna pitää mennä palauttavalle hiihtolenkille. Tänään ehdin käydä vasta koiran kanssa kakkalenkillä, ja sellainen täytyy tehdä varmaan vielä illalla, kun täältä pääsen, kotonaan kisakaupungissa asuva Pärmäkoski sanoi.

Carla-koiran lenkittämisen lisäksi fysioterapeutti kävi Pärmäkosken kotona edistämässä urheilijan palautumista.

Lauantain mitalikolmikko Marit Björgen, Pärmäkoski ja Charlotte Kalla ottaa toisistaan mittaa taas tiistaina perinteisen hiihtotavan kympillä. He kaikki jättävät sunnuntain pariviestin väliin, joten palautumisajan osalta he ovat tiistaina tasatilanteessa.

Lähimmät eturivissä

Uransa ensimmäisen henkilökohtaisen aikuisten mitalin voittanut Pärmäkoski, 26, on kiitollinen lähipiirilleen menestyksestään. Perheen, valmennuksen, yhteistyökumppanien ja ystävien tuki on ollut Pärmäkoskelle voimavara.

– Kaikki ovat minua tsempanneet. Tänä kesänä minulla oli ystäviä mukana omilla leireillä, ja nyt he saivat olla eturivissä tuossa mitalienjaossa.

Erityiskiitokset sai valmentaja Matti Haavisto.

–  Matti ansaitsisi varmaan jonkun rauhanpalkinnon, kun hän on kestänyt minun teinivuosiani. En varmasti ollut helpoin urheilija, Pärmäkoski arvioi.