Ruuskanen palkittiin Lahdessa

STT

Lahti

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen oli iloinen ja kiitollinen Lahden MM-kisojen juhlallisuuksissa torstaina saamastaan mitalista. Iloa ei himmentänyt sekään, että hän joutui kävelemään palkintojenjakoon pipo päässä ja toppatakissa.

– Ei tämä ollut minulle ihan ensimmäinen palkintojenjako talvivaatteissa. Olisinko joskus päässyt palkinnoille jossain Hippo-hiihdoissa. Vai oliko se lohdutuspalkinto pilkkikisoista, hyväntuulinen Ruuskanen nauratti.

Ruuskanen sijoittui Lontoon 2012 olympialaisten keihäsfinaalissa kolmanneksi. Viime elokuussa ennen Rion olympialaisia hän sai kuulla, että sijoitus kohenee ukrainalaisen Oleksandr Pjatnytsjan steroidikäryn takia.

–  En mitenkään osannut odottaa, että saisin tämän mitalin näin nopeasti ja vielä näin hienossa ympäristössä. On MM-kisat ja kotiyleisö. On se melkoisesti hienompaa kuin saada mitali postitse, Ruuskanen korosti.

–  Kiitokset siitä niille, jotka tekivät tämän mahdolliseksi.

Olkapään kuntoutus on onnistunut

Olympiavuosi 2012 oli Ruuskaselle läpimurtokausi, jolloin hän kehittyi keihäänheiton kestosuosikkien joukkoon.

–  Saavutin samana kesänä tällä samalla Lahden stadionilla ensimmäisen Suomen mestaruuteni. Se tuli viimeisellä heitolla. Olisiko se sitten ollut jonkinlainen enne tällekin tapahtumalle, Ruuskanen pohdiskeli.

–  Kausi ei ollut lainkaan helppo, kun kärsin mykoplasmasta. Olympiamitali antoi siinä tilanteessa itseluottamusta, joka on kantanut tähän päivään.

Lontoon menestyksen jälkeen Ruuskanen saavutti Euroopan mestaruuden 2014 ja viime kesänä EM-pronssin.

Rion olympialaisten jälkeen Ruuskanen joutui olkaleikkaukseen, mutta kuntoutus on onnistunut.

–  Olen aikataulussa, ja olen jo saanut luvan täysivauhtisiin heittoihin, Ruuskanen vakuutti Lahdessa.