F1

Bottas saa kunnian aloittaa uuden Mercedeksen oikeat testit

WILL OLIVER
Lewis Hamilton (vas.) ja Valtteri Bottas poseeraamassa uuden Mercedes W08 F1-auton julkistamistilaisuudessa.
Lewis Hamilton (vas.) ja Valtteri Bottas poseeraamassa uuden Mercedes W08 F1-auton julkistamistilaisuudessa.

Valtteri Bottas aloittaa uuden Mercedeksen ajot ensi maanantaina, kun tallien yhteistesti alkaa Katalonian Grand Prix -radalla Barcelonassa.

Lewis Hamilton on autossa sitten tiistaina, Bottas keskiviikkona, ja torstaina kasteltavalla radalla testin ajaa Hamilton.

Torstaina myrskytuulisella ja kolealla Slverstonen radalla Hamilton kokeili uutta W08-Hopeanuolta ensin, ja Bottas vuorossa hänen jälkeensä. Ajaminen oli muodollisuus. Käytössä ovat näytösrenkaat ja vastatuuli riepotteli autoa varsinkin Stowen alueella.

– Tämä on yksityiskohtaisimmin rakennettu automme ikinä. On ollut kutkuttavaa seurata sen kehittymistä tuulitunnelissa, pienoismallina ja sitten kokonaisuudeksi koottuna palapelinä, Hamilton suitsutti.

– Eihän tämä mikään testi ollut, vaan filmauspäivä. Ajoimme muutaman hitaan kierroksen nähdäksemme, että auto toimii. Ensin täytyy opetella taas kävelemään ennen kuin alkaa juosta kovempaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Aiemmin esitellyistä uutuusautoista Mercedes poikkesi näkyvästi, kun mestaritiimi ei rakentanut muiden tapaan autoonsa ns. haineväitä takasiiven toimintaan vahvistamaan.

– Vau! Sen haluan sanoa tähän kohtaan, kun viimein tämä kaikki alkaa tuntua todelta. Oli mahtava päivä päästä ajamaan autoa ensi kerran. Olen odottanut kauan, ja paiskinut kovasti hommia insinöörien kanssa.

– Ajoin autoa vasta vähän. Se näyttää niin siistiltä. Vaikka yksityiskohtia on niin massiivisesti ohjaamon, auton perän ja etusiiven alueella, kaikki tuntuu olevan tarkasti paikallaan.

– Tässä vaiheessa ei tarvita hainevää. Jokaisella tallilla on oma lähestymistapansa, mutta olen luottavainen, että olemme menneet oikeaan suuntaan.