Vastuu painaa Pärmäkoskea MM-kotikisojen alla

Martti Kainulainen
Krista Pärmäkoski 18.2.2017
Krista Pärmäkoski 18.2.2017

KAIJA YLINIEMI

Krista Pärmäkoski myönsi tänään Otepäässä, että Suomen ykköshiihtäjän asema ei välttämättä ole pelkästään helpottava tekijä arvokisojen lähestyessä. Pärmäkoski voi käytännössä itse päättää, mitkä matkat hän haluaa MM-Lahdessa hiihtää.

–  Helpommalla pääsisi, jos ei tarvitsisi itse päättää, Pärmäkoski hymyili Virossa.

Pärmäkoski on naulannut MM-Lahden päämatkakseen 10 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla. Se kisataan 28. helmikuuta, eikä silloin saisi olla kehossa kohtuutonta rasitusta alla. Siksi Pärmäkoski ei urakoi kaikkia MM-startteja.

Avausmatkaa sprinttiä Pärmäkoski ei Lahdessa hiihdä. Seuraava kysymysmerkki on, pysyykö hän suunnitelmassaan eli yhdistelmäkilpailun hiihtämisessä 25. helmikuuta vai vaihtaako sen päivää myöhemmin hiihdettävään pariviestiin.

–  Päätöksiä pitää tehdä sunnuntaihin mennessä, Pärmäkoski sanoi.

Yhdistelmäkisaan Pärmäkoski arvioi lähtevänsä mitalisijojen haastajana. Pariviestissä Suomi kuuluu mitaliehdokkaisiin, koska kisa hiihdetään suomalaisittain vahvemmalla hiihtotavalla perinteisellä. Kympin kisaa ajatellen matkojen ero on palautumisaika 10 kilometrille. Pariviestin kisaamalla välipäiviä jää vain yksi, yhdistelmäkisan hiihtämällä kaksi.

–  Jos on kunnossa, niin kyllä sitä palautuu, Pärmäkoski sanoi ja piti Otepään huomista kisaa ratkaisevana mittarina. Luvassa on kymppi perinteisellä, Pärmäkosken bravuuri.

Pärmäkoski tuli Otepäähän korkean paikan leiriltä Italiasta. Leiri onnistui, mutta vapaan hiihtotavan sprintissä sen vaikutukset eivät välttämättä näkyneet parhaiten. Pärmäkoski ylsi puolivälieriin, mutta ei enää 12 parhaan joukkoon.

–  Ehkä huomista ajatellen oli parempi näin, että nyt ei tullut enempää vetoja, 24. sijalle päätynyt Pärmäkoski mietti.

Katri Lylynperä oli sprintin 27:s ja ylsi toista kertaa urallaan cupin pisteille henkilökohtaisessa kisassa. Lylynperä pääsee ensi viikolla uransa isoimman yleisön eteen MM-Lahden sprinttiin.

–  Minulle sopii hyvin, etteivät A-maajoukkueen naiset halua hiihtää sprinttiä Lahdessa, Lylynperä iloitsi.

Viro oli hänelle hyvä kenraaliharjoitus, ja hän otti Otepäässä uransa ensimmäiset cup-pisteet vapaalla hiihtotavalla. Vielä pari viikkoa sitten tunnelmat olivat toiset, kun sairastelu pilasi Lylynperältä nuorten MM-kisat Yhdysvalloissa.