Urheilu

Ruskola ja Wulff kakkoseksi mitalilähdössä

SPV
Mikaela Wulff (vas.) ja Noora Ruskola onnistuivat mainiosti Miamin maailmancupin mitalilähdössä.
Mikaela Wulff (vas.) ja Noora Ruskola onnistuivat mainiosti Miamin maailmancupin mitalilähdössä.

Noora Ruskola ja Mikaela Wulff ylsivät Miamin maailmancupin mitalilähdössä upeasti toiseksi. Heidän edelleen kymmenen parhaan 49er FX:n lähdössä ylsivät vain Brasilian hallitsevat olympiavoittajat Martine Soffiatti Grael ja Kahine Kunze.

– Purjehdimme kilpailun parhaan lähtömme tänään. Kaikki meni taktisesti ja strategisesti nappiin, Wulff ja Ruskola iloitsivat liiton tiedotteessa.

Suomalaisvenekunnan lopulliseksi sijoitukseksi kirjattiin kahdeksas sija. Se on aikamoinen saavutus tiimille, joka ehti treenata yhdessä vain viikon verran ennen maailmancupin starttia.

– Olemme luonnollisesti todella tyytyväisiä sijoitukseemme. Vastassa oli tosi kokeneita tiimejä, Wulff sanoi.

Kaksikolla on siitä erikoinen tilanne, että heille sopisi 49er FX:n lisäksi hyvin myös naisten 470-luokka. Ruskolalla ei ole aiempaa kokemusta ”nepasta”, mutta pienikokoisena ja vahvana purjehtijana hän täydentäisi pitkää Wulffia luokassa mainiosti. Wulff oli 470-luokassa lähellä olympiamaapaikkaa Niki Blässarin kanssa.

Ruskola edusti Suomea Rion olympialaisissa 49er FX -luokassa. Tuolloin hänen gastinaan ahkeroi Camilla Cedercreutz. Wulff muistetaan Lontoon olympiamitalistina, joka sai pronssia Match race -luokasta yhdessä Silja Lehtisen ja Silja Kanervan kanssa. Hän purjehti kaudella 2013 49er FX:ää Lehtisen kanssa.