Urheilu

Iivo Niskanen uhraa joulun Tour de Skille

MARKKU ULANDER
Suomen hiihtomajoukkueen hiihtäjä Iivo Niskanen harjoitteli Rukan laduilla Kuusamossa torstaina 24. marraskuuta.
Suomen hiihtomajoukkueen hiihtäjä Iivo Niskanen harjoitteli Rukan laduilla Kuusamossa torstaina 24. marraskuuta.

Hiihtäjä Iivo Niskasen perhejoulu Savossa vaihtuu tänä vuonna alppimaisemiin ja hiihtoharjoitteluun. Hän aikoo suunnata joulukuussa Keski-Eurooppaan leirille, joka kestää Tour de Ski -kiertueen alkuun asti.

–  Meidän perheessä joulu on aina ollut tärkeä ja mukava. Nyt olen ensi kertaa joulun muualla kuin kotona, Niskanen kertoi Rukalla.

Niskanen avaa maastohiihdon maailmancupin sunnuntaina Kuusamossa ja kilpailee sen jälkeen Norjan Lillehammerissa ensi viikolla. Norjassa ohjelmassa on kolmen matkan minikiertue.

Joulukuussa kisattavat Davosin ja La Clusaz'n maailmancupin matkat Niskanen jättää väliin ja keskittyy Keski-Euroopassa harjoitteluun. Lillehammerin jälkeistä kisastarttiaan hän odottaa uudenvuoden aattoon, jolloin Tour de Ski alkaa Sveitsin Val Mustairista. Tourin avauskisat hiihdetään noin 1  400 metrissä, joten kisoihin on hyvä valmistautua alppimaisemissa.

– Joulukuussa on tarkoitus leireillä 1  600–1  800 metrissä, ehkä Davosissa, Niskanen kertoi ja sanoi saavansa leiriseuraa avopuolisostaan Saana Kemppaisesta.

Niskanen kilpailee Tour de Skillä vain sen avauspaikkakunnalla. Kun muu kiertuekaravaani jatkaa Saksan Oberstdorfiin, hän tulee kotimaahan.

– Hiihdän tammikuun alussa Lahdessa Skandinavia-cupissa, Niskanen kertoi.