F1

Lotus-lähettiläs Alesi iloitsee Räikkös-nosteesta

 Jean Alesi iloitsee Kimi Räikkösen paluusta. TS/arkisto.
Jean Alesi iloitsee Kimi Räikkösen paluusta. TS/arkisto.

Lotus-Renaultin lähettiläs Jean Alesi kiitteli GP-viikonlopun yhteenvedossaan Kimi Räikkösen pestaamista tiimin ensi kauden kuljettajaksi.

– Tämä on ihan fantastinen uutinen. Kimi on enemmän luontainen kyky kuin kukaan muu F1-kuljettaja. Jos hän palaa kilparadoille, koska haluaa tehdä paluun, on kaivannut F1:tä ja uskoo pärjäävänsä hyvin, hän voi antaa paljon urheilulle jatkossakin.

– Kimillä oli lyhyt tauko, johon Ferrari hänet tavallaan pakotti. Uskoakseni hän oli kurkkua myöten täynnä tätä juttua ja halusi aikalisän, minkä voin hyvinkin ymmärtää. Nyt hän haluaa takaisin ja Lotukselle se on todella kutkuttava tilanne.

Alesia ei askarruta Kimin nopeus, mutta kysymyksiä herättää se, ettei hän pystynyt kehittämään autoa Ferrarilla, kuten Michael Schumacher pystyi häntä ennen.

– Michael oli siinä loistava, mutta eipä se ole toiminut enää samalla lailla Mercedeksellä. Se on vain heijastusta siitä, miten F1 on kehittynyt viime vuosina ja miten arvot ovat erilaiset.

– Nyt keskitytään vain siihen, että on nopea kuljettaja, joka hoitaa hommat. Mahtavaa on, kuinka Kimi osaa puristaa maksimin irti nopeasta autosta. Kun auto oli hyvä McLarenilla ja Ferrarilla, Kimi voitti aina. Lotus odottaa hänen puristavan maksimin irti autosta myös ensi vuonna.

Entä miten Räikkönen sytyttää Enstonen tehdasväen?

– F1-talli tarvitsee kuskin, joka vakituisesti vetää kierrosajat sadan prosentin teholla äärirajalle. Siihen Kimin tasoinen kuski pystyy. Hän tanssittaa autoa äärirajoilla, eikä koskaan ylitä sitä. Niin tiimi ymmärtää autonsa todellisen potentiaalin ja pystyy tekemään muutokset sen mukaan. Uskon, että Kimi on arvokas työkalu, mutta paljon puhetta en häneltä kyllä odota edelleenkään, Alesi sanoo.

Turun Sanomat, Lontoo