F1

Kaipuu F1 -radoille toi Räikkösen takaisin

Kimi Räikkönen sanoo kaivanneensa kilpa-ajamista.
Kimi Räikkönen sanoo kaivanneensa kilpa-ajamista.

Kimi Räikkönen palaa Formula 1 -radoille ajettuaan kaksi vuotta Citroenilla WRC-rallin MM-sarjassa. Lotus-Renault – joka ensi vuonna nimetään Lotukseksi – vahvisti tiistaiaamuna kaksivuotisen sopimuksen Räikkösen kanssa.

– Ihan kivalta tuntui ajaa ralliakin, mutta ei siitä pääse mihinkään, että kaipasin myös kilpa-ajamista. Mitä kaueammin on pois F1:stä, sitä enemmän sinne haluaa takaisin. Eikä se siitä varmaan ole mihinkään muuttunut. Se on yhä F1:tä ja sitä olen tehnyt kolmanneksen elämästäni, Räikkönen kuittaa Turun Sanomille.

17. lokakuuta Räikkönen täytti 32 vuotta. Hän on melkein 11 vuotta nuorempi kuin Michael Schumacher ja kaksi vuotta vanhempi kuin Fernando Alonso. Ikä ei siis ole haittana paluulle.

Vuosien 2001–2009 aikana Räikkönen ajoi 156 Grand Prix -kisaa Sauberilla, McLarenilla ja Ferrarilla. Hän on vuoden 2007 maailmanmestari Ferrarilla ja viimeinen, joka on tuonut kuljettajien tittelin Maranelloon.

Räikkösellä on 18 voittoa ja yhteensä 62 palkintosijoitusta. Hän on ollut paalulla 16 kertaa ja startannut eturivistä yhteensä 31 kertaa. Kisan nopeimpia kierroksia Räikkösellä on kolmanneksi eniten F1-historiassa eli 35 kappaletta.

Räikkösen laajempi haastattelu on luettavissa keskiviikkona ilmestyvästä Turun Sanomista.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA