Urheilu

Federer todisti olevansa muuta kuin muisto menneisyydestä

Roger Federer
Roger Federer

Tovi sitten Roger Federer oli monen mielestä muisto menneisyydestä. 30-vuotias tennistaituri ei voittanut tänä vuonna yhtään arvoturnausta. Näin kävi ensi kerran sitten vuoden 2002. Muutenkin hän tuntui harmaantuvan Rafael Nadalin, Novak Djokovicin ja Andy Murrayn loisteessa. Tämänvuotisessa ATP-kiertueen finaalikisassa Lontoossa tenniskansa näki innostuneen Federerin, joka voitti kisan ennätyksellisesti kuudennen kerran ja pelasi ajoittain kuin parhaina aikoinaan.

Federerille vuoden loppupuoli oli hyvä. Hän voitti 17 ottelua perätysten ja kolme turnausta. Federer nousi ATP-listalla kolmanneksi. Hän uskoo, että pystyy tulevana vuotena jälleen kamppailemaan arvoturnauksen voitosta.

– Viime viikot ovat lisänneet kovasti itseluottamustani. Olen pelannut hyvin, Federer sanoi.

Urallaan Federer on ollut tenniskisan finaalissa sata kertaa ja voittanut 70 kertaa.

– Tämän vuoden loppu sujui minulta vahvemmin kuin aiemmin urallani. Olen siitä ylpeä.

Federerin odotukset ovat korkealla.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Toki olisi mukavaa voittaa arvoturnauksia. Tänä ja viime vuonna en oikein onnistunut, joten ehkä ensi vuonna taas tai sitten ei, Federer sanoi.

– Muilla pelaajilla on sanansa sanottavana tähän asiaan.

Kohteina Nadal ja Djokovic

Federer haastaa ennen muuta Nadalin ja Djokovicin, jotka ovat maailmanlistalla hänen edellään.

– Djokovic on ilman muuta vuoden paras pelaaja. Jos voittaa 40 ottelua perätysten, ansaitsee tittelin. Myös Andy on paha vastus ensi vuonna. Hän pelasi hyvän vuoden. Rafa on aina uhka isoissa kisoissa, Federer pohtii.

Ylimääräisenä tavoitteena Federerillä on olympialaisten kultamitali. Lontoon olympialaisten tennis pelataan Wimbledonissa, jossa Federer on viihtynyt ja menestynyt. Hänet on palkittu arvoturnauksen voittajana jo kuusi kertaa.

– Ilman muuta haluan pelata olympialaisissa ja vielä terveenä. Ykköstavoitteeksi sitä en voi sanoa, koska on myös muita suuria turnauksia.

Federerin pitää kentällä rakkaus lajiin.

– Rakastan tätä enemmän kuin kukaan muu. Uhrauksia joudun tekemään paljon, mutta nautin hetkistä, joita koen koko ryhmäni ja perheeni kanssa.

TS–STT