Moottoriurheilu

Lähtölaskenta jatkuu

Kolumni 27.11. Jos oli Red Bullin täydellisessä kaudessa jokin kauneusvirhe, niin eipä ole enää: Mark Webber voitti kuin voittikin sentään yhden kisan MM-sarjan parhaalla autolla.

Tietysti jää Webberin syntilistalle, ettei hän pystynyt varmistamaan kuljettajien sarjan toista kärkipaikkaa tiimilleen. Yleensä niin on käynyt, kun toinen kuljettaja on mässäillyt voitolla voiton perään kuin Sebastian Vettel nyt teki.

Webber ajoi 25 kisaa peräkkäin voitotta ja niitä ei tämä yksi täysosuma pyyhkäise pois muistista. Australialaisen lähtölaskenta oli käynnissä jo tällä kaudella – ja vain kiihtyy ensi vuonna.

Helmut Markon kontrolloima Red Bullin tukemien kuljettajien ylennysprosessi ei ole yhtä hyvin rasvattu kuin F1-tiimin kunnianhimoinen menestysohjelma. Webberin paikalle ei ole tällä hetkellä näköpiirissä yhtään uutta Vetteliä.

Toro Rosson paikoillekin täytyy tehdä tarkkaa syyniä, jotta ne lupaavimmat pääsevät antamaan näyttöjään.

Brasilian jälkeen pudotuspeli alkaa ja nähtäväksi jää, ajaako tiimin itse nopeampana pitämä Sebastien Buemi vai loppukaudella hyviä näyttöjä antanut, mutta vähemmän autokehityksestä ymmärtävä Jaime Alguersuari.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Toiselle paikalle on tunkua, kun ainakin Jean-Eric Vergne ja Hispanialla ihan kelvolliset näytöt tarjonnut Daniel Ricciardo odottavat kumpikin sopimusta.

Suomalaisittain kuskimarkkinoilla kiehuu, kun Kimi Räikkösen kohuttu paluu venyy ja vanuu. Williamsilla ei hiiskuta mitään ja Renaultilla taas kerrotaan suoraan, että neuvotellaan. Kumpikaan malli ei kuitenkaan välttämättä lupaa mitään.

Sinänsä tallipaikkojen täyttämistä ei tarvitse jännittää Räikkösen varaan. Williamsilla on vähintään suunnitelmana B nostaa Valtteri Bottas kilpatehtäviin, kun sponsorirahaakin löytyy Abu Dhabin tulokastestin todistaman suoritusvarmuuden lisäksi.

Tällä hetkellä näyttää ilmeisemmältä, että Bottas on ennemmin F1-lähtöruudukossa ensi vuonna Williamsilla Australian avauskisassa kuin Räikkönen.

Puolalainen toimittajakaverini lähetti juuri terveiset, että hän uskoo Suomella olevan kolme kuskia ensi vuoden MM-sarjassa: Bottas Williamsilla, Räikkönen Lotuksella ja Kovalainen Caterhamilla.

Toivossa on hyvä elää...

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA