Urheilu

Minnesota värväsi 51-vuotiaan maalivahdin

Ykkösvahti Niklas Bäckströmin poissaolo ei estänyt Minnesotaa nappaamasta viidettä perättäistä voittoaan NHL-jääkiekossa. Josh Harding tuurasi Bäckströmiä, kun liigakärki Minnesota löi Nashvillen 3–2. Mikko Koivu teki esityön kahteen Minnesota-maaliin. Bäckströmin piti sivussa perheenlisäys.

Kakkosvahti Hardingissa Minnesotalla on kelpo paikkaaja. Hän torjui 23 laukausta. Kakkosvahdillekin tarvitaan korvaaja. Minnesota kutsui tuuraajaksi Matt Hackettin farmiseura Houstonista, mutta tiukan lentoaikataulun ja kiitospäivän ruuhkien vuoksi hätiin hälytettiin myös 51-vuotias amatöörivahti Paul Deutsch.

Deutsch sonnustautui entisen Minnesota-vahdin Manny Fernandezin suojuksiin ja pääsi mukaan lämmittelyyn ennen kuin Hackett ehti paikalle.

– Halusin vain varmistua, etten tee mitään typerää. Pysyin poissa tieltä ja tein mitä pitikin eli annoin Hardingille tauon kun hän sellaista tarvitsi ja annoin jätkien laukoa, Deutsch kertasi.

Deutsch on entisen Minnesota-valmentajan Mike Ramseyn ystävä ja ollut aiemmin mukana joukkueen harjoituksissa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Nashvillen maalilla Pekka Rinne torjui 27 kertaa.

Niemi nollasi Chicagon

San Josen maalivahti Antti Niemi kohtasi entisen seuransa Chicagon ja torjui kaiken. San Jose voitti Jason Demersin ylivoimamaalilla 1–0. Ottelun parhaaksi valitun Niemen kauden ensimmäinen nollapeli vaati 34 torjuntaa. Viime vuonna Chicagossa Stanley cupin voittanut Niemi on torjunut NHL-urallaan 14 nollapeliä.

Niemi vaikuttaisi olevan parhaimmillaan Chicagoa vastaan. Hän on voittanut viidestä kohtaamisesta neljä.

– Ajan mittaan se vähenee, mutta ovat nämä yhä erityistapauksia, Niemi sanoi.

Steve Ottin osuma toi Dallasille 3–2-jatkoaikavoiton Los Angelesista. Dallas-maalilla Kari Lehtonen torjui 22 kertaa.

Valtteri Filppulan kauden neljäs maali sinetöi Detroitin 5–3-voiton Calgarystä. Olli Jokinen osui Calgarylle, ja Miikka Kiprusoff torjui 25 laukausta.

Anaheim hävisi Phoenixille 2–4. Saku Koivu iski avausmaalin Anaheimille, joka on hävinnyt 12 kertaa 14 viime ottelussaan.

– Pitää löytyä joku keino. Emme olleet tarpeeksi aggressiivisia, emme lainkaan. Pitäisi luistella. Meillä on miehiä, jotka osaavat luistella, valmentaja Randy Carlyle tuumi.

TS–STT