F1

Hembery lupaa Ferrarille etua ensi vuoden seosmuutoksista

 Pirelli tekee ensi kaudeksi pehmeämpiä seoksia. Toimenpiteestä hyötyy ainakin Ferrari.  TS/arkisto.
Pirelli tekee ensi kaudeksi pehmeämpiä seoksia. Toimenpiteestä hyötyy ainakin Ferrari. TS/arkisto.

Pirelli Motorsportin johtaja Paul Hembery sanoo La Gazzetta dello Sport -lehden haastattelussa, että Ferrari hyötyy ensi vuonna, kun italialaisyhtiö rakentaa entistä pehmeämmät kumiseokset F1-autoihin.

– Kaikki hyötyvät ja erityisesti Ferrari hyötyy, Hembery vakuuttaa ja viittaa Maranellon miehistön vaikeuksiin saada kovemmat seokset oikeaan toimintalämpöön tällä kaudella.

– Periaate on se, että nykyinen puolikova on ensi vuoden kovin seos ja nykyinen pehmeä on ensi vuoden medium. Itse asiassa nykyinen medium on jo kovempi kuin ensi vuoden kovin kumi, Hembery viitoittaa.

Pirelli muuttaa myös rengasta niin, että koko kumipinta pureutuu paremmin asvalttiin.

– Tämä vaikuttaa erityisesti autojen takaosassa ja tiimit joutuvat piirtämään takaripustukset uudella tavalla, kun kamperikulmat ovat selvästi suuremmat, Hembery selvitti.

Entäpä sitten varikkokäyntien määrä kaudella 2012?

– Tämän kauden alussa näimme keskimäärin 3-4 stoppia kuljettajaa kohti, mutta loppuvuodesta se laski keskimäärin kahteen käyntiin. Ensi vuodeksi pyrimme keskimäärin kolmeen pysähdykseen, että kisoista tulee taas hauskempia.

Parhaiten Pirellin renkaat hyödynsi kiistatta maailmanmestari Sebastian Vettel.

Ketkä Hemberyn mielestä olivat parhaat rengaspuolella?

– Selvästi paras oli Vettel, mutta myös Jenson Button oli erittäin hyvä ja sitten tulevat kaksi Sauberin kuljettajaa Kamui Kobayashi ja Sergio Perez, Hembery listaili.

Turun Sanomat, Rooma