Moottoriurheilu

Niemelä päätti kautensa sairauslomalla

Kilpa-autoilija Markus Niemelän kausi myös hänen kakkoslajissaan BMX-racingissa on tämän vuoden osalta ohi. Niemelän oli määrä kilpailla tulevana viikonloppuna USABMX:n Grand Nationals -kilpailussa Oklaholmassa, mutta olkapäävamma esti pyöräkilpailuun osallistumisen.

– Minulta lähti olkapää pois paikoiltaan reilu kuukausi sitten kaaduttuani BMX-harjoituksissa Kaliforniassa. Se on edelleen sen verran kipeä ja epästabiilin oloinen, että en uskalla lähteä isoihin hyppyreihin riuhtomaan.

– Olen jo aloittanut peruskuntokauden ja valmistautumisen ensi vuoteen, jolta saa tämän kauden perusteella odottaa aika paljon varsinkin autopuolella, Suomeen jo palannut Niemelä kertoo:

Niemelän kilpa-autokausi Amerikassa sai päätöksensä jo kolme viikkoa sitten. Raumalaisen kausi oli molemmissa lajeissa onnistunut. Hän sijoittui ajamastaan 18 autokilpailusta 10 kertaa neljän parhaan joukkoon, ajoi 5 kertaa toiseksi sekä voitti ensimmäisenä eurooppalaisena modernin Sprint Car -kilpailun lajin kotimaassa Amerikassa.

Pyöräpuolella Niemelä ajoi BMX-amatöörikisoissa 14 voittoa ja sijoittui ensimmäisessä ammattilaislähdössään viidenneksi.

Hurjapää itse oli kauteensa tyytyväinen.

– Autopuolella kausi meni tosi hyvin. En tosin ajanut yhtään kokonaista sarjaa, joten mestaruuksista ei päästy siksi taistelemaan. Ajamissani neljän eri sarjan kilpailuissa vauhti oli kyllä aina hyvää, ja olin tasaisesti yksi kärkikuskeista. BMX-pyöräilyssä ajoin enimmäkseen pienempiä kisoja, jotka voitin melkein aina, ja tulokset ovat siksi ehkä harhaanjohtavia.

– Ensimmäinen kisa ammattilaisten kanssa oli kuitenkin myös varsin lupaava. Ensi vuodelle pitää kuitenkin pohtia jatkoa tarkkaan, koska nämä loukkaantumiset eivät oikeastaan saisi häiritä kilpa-autolla ajamista, Niemelä summasi.

Turun Sanomat, Rauma