Urheilu

Baron De Rive juoksi – Timo Leivo istui ja ihmetteli

Viisivuotias ruuna Baron De Rive ja sen ohjastaja-valmentaja-kasvattaja Timo Leivo vastasivat yhdestä Vermon keskiviikkoillan tyylikkäimmistä esityksistä. Kylmäkosken valjakko liukui koko ajan vastustajilta pois alta helpon näköisesti. Ruunan letkeä meno lupaa tulevaisuudessakin menestystä.

Keskiviikon lähdössä eniten odotettiin Daniel Roffilta, mutta suosikki ei saanut vauhtia päälle missään vaiheessa, ja Baron De Rive oli koko ajan saavuttamattomissa. Leivon ajokin esityksestä jäi vaikutelma, ettei läheskään kaikki ollut vielä pelissä.

–  Kyllä homma oli tänään tosiaan helppoa, myhäili Timo Leivo, 63, entinen ravikärryvalmistaja, nykyinen kokopäiväinen hevosmies.

–  Alussa ei tarvinnut kuin hieman päästää ruunaa, ja lopussakin homma tuli hyvin pitelemällä. Minä vain istuin ja ihmettelin, etteikö kukaan tule lähellekään missään vaiheessa?

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Polvisuoja mittojen mukaan

Orimattilalaisvalmentaja Jyrki Tammimetsä sai kesän alkajaisiksi talliinsa uuden potentiaalisen menestyshevosen Griminal Jackin, mutta alku ei mennyt kuin Hollywoodissa. Ensin ruunan etupolvi oli tosi kipeä, ja lopulta elokuussa aloittaessaan uudelleen kilpailemisen Lappeenrannassa sen meno oli vielä tahmeaa. Sen jälkeen on ollut toinen ääni kellossa.

–  Polven kanssa sai edetä tarkasti alussa, Tammimetsä kertoi.

–  Teimme sille oikein mittojen mukaan polvisuojan. Lappeenrannassa se oli vielä taukotukkoinen, mutta täällä Vermossa viime ja tällä viikolla se oli tosi hieno.

Illan upein esitys säästyi T65-pelin päätöskohteeseen. Siinä suursuosikki MAS Archie lunasti paikkansa kolmevuotiaiden suurkilpailun Oulu Expressin finaalissa lennokkaalla 13-vauhtisella kirikierroksella piikkipaikalta, ja lopussa ero venähti monen hevosenmitan kokoiseksi. Sisäradalla koko ajan suosikkia lähimpänä peesannut Por Nie Rock piti lopussakin kakkoseksi.

–  Oikein lupaava varsa, kehui ohjastanut Antti Teivainen voittajaa, joka asustaa Pekka Mäkelän tallissa Juupajoella.