Urheilu

Djokovic ja Murray mestarisuosikkeina

AFP/ROBERTO SCHMIDT
Novak Djokovic Rio de Janeirossa.
Novak Djokovic Rio de Janeirossa.

Miesten kaksinpelin maailmanlistan ykkönen ja kakkonen, Novak Djokovic ja Andy Murray, ovat suosikkeja voittamaan myös tenniksen Yhdysvaltain avoimen tennisturnauksen.

Serbialainen Djokovic hallitsi alkuvuonna suvereenisti ja voitti sekä Australian että Ranskan avoimet. Kaupan päälle Djokovic pelasi itsensä myös Indian Wellsin, Miamin ja Madridin ATP-turnausten ykköseksi.

Heinäkuusta lähtien Djokovic on kuitenkin kompastellut, ja hän putosi aikaisessa vaiheessa niin Wimbledonissa kuin olympialaisissakin. US Openin voittoa puolustava serbi on myös kärsinyt rannevammasta.

Murray puolestaan valloitti sekä Wimbledonin että olympialaisten miesten kaksinpelin ja tavoittelee New Yorkissa jatkoa hyvälle vireelleen. Turnauksen voisi ajatella olevan jopa pedattu britille, kun Djokovicin lisäksi Rafael Nadal on kärsinyt loukkaantumisista ja Roger Federer on poissa kilpakentiltä koko loppukauden jalkavamman takia.

Suomen Henri Kontinen on sijoitettu miesten nelinpelissä australialaisen parinsa John Peersin kanssa kymmenenneksi. Hampurin ATP-turnauksen voittaneen parin avausvastustaja on argentiinalainen pari Federico Delbonis ja Guido Pella.