Moottoriurheilu

Kari hinkuu lisää GP3-kokemusta Monzasta

PENTTI KANGASNIEMI
Arkistokuvassa Niko Kari.
Arkistokuvassa Niko Kari.

Ratkaisut Niko Karin ensi kaudesta lähestyvät. Viikonloppuna Belgiassa tuusulalainen otti ensi tuntumaa GP3-autoon, jolla menestyminen tarjoaa mitä ilmeisimmin hänen ensi kauden kilpahaasteensa.

Viime vuonna Kari loisti suomalaisen Koiranen GP-tallin promotoimassa pohjoisen Euroopan Formula 4 -sarjassa. Mestaruus tarjosi pääsylipun Helmut Markon kipparoimaan Red Bullin junioritiimiin Motoparkin kuljettajana F3-Eurosarjassa.

Nyt Belgiassa urkeni ura 170 hevosvoimaa vahvempien GP3-autojen kovatasoisessa sarjassa.

Lokakuussa 17 vuotta täyttävä Kari sortui aika-ajossa yliyrittämiseen, ja kun Span pitkällä kierroksella tulee pieniä virheitä, ne maksavat paljon. Niinpä viikonlopun toiveet hyvistä kisatuloksista kariutuivat alkuunsa.

Lauantain kisan Kari joutui keskeyttämään ilman omaa syytään, kun kolumbialainen Tatiana Calderon törmäsi perään. Sunnuntain kisassa Niko pääsi maaliin asti, mutta kun säädöt olivat pielessä, ohittamisesta ei tullut mitään, ja tuloksena oli 15. sija.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vaikka ensimmäinen GP3-debyytti ei ollut menestys, mutta Karilla on kuitenkin hyvä mahdollisuus kerätä lisää kokemusta tästä luokasta myös ensi viikonloppuna Italian osakilpailuissa Monzassa.

– Vielä ei ole päätetty mitään. Olisi kyllä kiva kokeilla sielläkin, kun ei vielä tiedä, mitä ensi vuonna tapahtuu. Enhän minä itse sitä päätä, missä ajetaan. Sen näkee sitten, Kari mutkitteli.

Koiranen GP-tallin toimitusjohtaja Afa Heikkinen palaveroi välittömästi kisan jälkeen Helmut Markon kanssa.

Ajaako Kari myös Italiassa Koiranen GP:n riveissä?

– Toivotaan. Meillä on pari vaihtoehtoa. Mieluusti otamme tietysti suomalaisen, Heikkinen valaisi.

F3-Eurosarjassa Karin seuraava kisa on kahden viikon kuluttua Nürburgringillä. Suomalaislupaus on pisteissä 13. sijalla kerättyään yhteensä kolme palkintosijoitusta.

– Kolmonen on lähtenyt nyt paranemaan aika paljon, kun tiimi on saanut parannetuksi autoa. Nürburgringillä sitten näkee, miten se menee. Sekin on yksi lempiradoistani, ja siellä on ihan kiva vetää. Sitä odotellessa veikkaan, että jos tiimi saa laitteet toimimaan hyvin, sieltä tulee hyvä tulos.

Helmut Marko tunnetaan erittäin vaativana junioripäällikkönä. Miten miehen kärsivällisyys on kanssasi riittänyt?

– En tiedä, hymähti Kari.