F1

Verstappen ensi kertaa oikeasti harjoitusten nopein

JOHN THYS
Max Verstappenilla riitti vauhtia Belgian osakilpailun harjoituksissa.
Max Verstappenilla riitti vauhtia Belgian osakilpailun harjoituksissa.

Max Verstappen tykitti Red Bullin ensi kerran Grand Prix -harjoitusten kärkiaikaan – ja sopivasti toisessa kotimaassaan Belgiassa, minne häntä kannustamaan saapuu 20000 hollantilaisfania.

Kanadassa ja Unkarissa Verstappen ehti kavuta jo harjoitustuloksissa kakkoseksi.

Viime vuonna Toro Rossolla hollantilainen lunasti yhden kärkiajan Meksikon harjoituksissa, mutta sitä väritti oikaisu.

Red Bull oli iltapäivän harjoituksissa erittäin vahva. Verstappenin takana Daniel Ricciardo kuittasi kakkosajan 0,256 sekuntia hitaampana.

– Tämä oli meille hyvin positiivinen perjantai. Väläytimme loistavaa vauhtia verrattuna muihin talleihin, vaikka toki on vaikea sanoa, millainen Mercedes oikeasti on. Tietysti olen iloinen hollantilaiskannattajieni puolesta, mutta eihän tämä vielä ollut aika-ajo tai kisa, joten odotetaan, mitä niissä tapahtuu, Verstappen ilakoi.

– Kun menin kärkeen toisella harjoitusjaksolla, fanit tuulettivat sitä lippuineen. Sain siitä kiistatta lisää nostetta ja paljon motivaatiota.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Tälle radalle balanssin säätäminen autoon on hankalaa, ja siinä minullakin oli pulmia, kunnes lopulta tekemämme muutokset kannattivat.

– Katsotaan, mitä lauantaina tapahtuu. Olen varma, että pystymme parantamaan, mutta katsotaan sitten, mitä muut puuhaavat. Tähän asti viikonloppu on alkanut meidän kannaltamme todella hyvin, Verstappen aprikoi.

Daniel Ricciardo voitti Belgian kisan kaksi vuotta sitten Red Bullilla.

– Tuloslista näyttää hyvältä, kun olemme ykkösenä ja kakkosena. Mercedes ei käyttänyt superpehmeitä renkaita, ja myös Force India oli nopea. Uskon meidän kuitenkin pystyvän olemaan vielä nopeampia lauantaina kuin nyt, Ricciardo tuumaili.