F1

Kisan ajaminen Spassa paras synttärilahja Bottakselle

JEAN FRANCOIS GALERON
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas

Valtteri Bottas täyttää sunnuntaina 27 vuotta. Williamsin suomalaiskuljettaja myhäilee yhteensattumaa, kun syntymäpäivä on myös kisapäivä.

– Mietin juuri äsken, että voisiko olla parempaa tapaa viettää syntymäpäivää kuin ajaa F1 Grand Prix Spassa, Bottas huokaisi Turun Sanomille.

On helppo arvata, mikä olisi mieluisin synttärilahja Valtterille.

– Tietysti se olisi voitto. Mutta toisaalta on jo lahja sinänsä, kun pääsee ajamaan tälle radalle merkkipäivänään. Siitä lähdetään liikkeelle, että se hyvä tulos olisi mitä mukavin tähän kohtaan.

Sopimusta ei lahjaksi ole luvassa.

Näyttää ilmeiseltä, että Williams päätyy jatkamaan Bottaksen sopimusta, vaikka toisaalta yli 30 miljoonan euron tukipakettia tarjoava kanadalainen Lance Stroll pääsee väläyttämään taitojaan Groven tiimin tarjoamassa testissä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Bottaksen tukena on Wihuri.

– On varmaa, ettei minulla ole mitään valtavia sponsoripaketteja. Olen kiitollinen kaikesta saamastani tuesta, mutta eivät ne ole sellaisia, mitä muutamien kuskien huhutaan tarjonneen. Tämä on tilanne, ja toivon, että tiimi, missä ensi vuonna ajan, arvostaa ajotaitojani sponsoripaketteja enemmän.

Kahdella viime kaudella Bottaksen sopimus Williamsille on julkistettu Italian GP-viikonloppuna. Nyt hän ei usko, että ensi viikolla Monzassa kuultaisiin vielä uutisia hänen tulevaisuudestaan.

– Vähän epäilen, että sopimus siirtyy tuonnemmas, kun en henkilökohtaisesti vielä tiedä itsekään ensi vuodesta. Sen tiedän, että olen hyvässä tilanteessa, ja jossain ajetaan varmasti. Mutta missä väreissä mennään, en usko, että sitä tiedetään vielä ensi viikolla Monzassa.

Bottas on hoitanut itse sopimusneuvottelujaan. Hän on lehdistötilaisuuksissa kerännnyt kehuja verbaalisella taidollaan. Oletko yhtä hyvä myös neuvottelupöydässä?

– En tiedä, eikä ole minun asiani arvioida sellaista. Sitä pitää kysyä Claire Williamsilta, Bottas evästi turkulaistoimittajaa.

Kuinka jännää sitten on ollut omien neuvotteluidensa hoitaminen?

– On mukava tietää, ja olla koko ajan kärryillä, missä mennään. Ei tarvitse ainakaan arvuutella mitään, missä mennään, kun pystyy itse keskustelemaan suoraan päättäjien kanssa, Bottas kartoitti.