F1

Heikki Kullan F1 kolumni: Alkukausi menneisyyttä

F1-varikolla on aika monikin hemmo, joka mieluusti jättäisi alkukauden unholaan ja aloittaisi kokonaan puhtaalta pöydältä MM-sarjan syyspuoliskon.

Valtaa pitävällä ja kautta taas ylivoimaisesti hallinneella Mercedeksellä tämä on jopa tiimin lähestymistapa syksyyn.

Mercedeksen tiedotteessa Nico Rosbergin suuhun oli sälytetty hyvin sopivasti, että kaikki ennen taukoa tapahtunut on menneisyyttä, ja että hän alkaa kuin kaiken alusta tänä viikonloppuna.

Tallin tiedottaja Bradley Lord käytti tismalleen samoja sanoja, kun kävin kyselemässä Lewis Hamiltonin Hockenheimin kisassa tekemästä kaikkien aikojen nopeimmasta varikkokäynnistä.

Kesti aikansa selvittää, mikä on uusi ennätysaika (1,70 sekuntia). Entinen oli ollut Ferrarin Kimi Räikkösen nimissä.

Toisaalta Mercedes team manager Ron Meadows muistutti, että virallisesti mitään nopeinta pysähdysaikaa ei ole kenelläkään, koska kaikki tiimit mittaavat stoppejaan eri tavalla.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kun F1 on joka tapauksessa hyvin pitkälti tilastoihin kiertyvää urheilua, ennätyksistä – olivat sitten miten epävirallisia tahansa – ei malta olla uutisoimatta.

Räikkösen viimeisimmästä Ferrari-voitosta tulee tiistaina vierähtäneeksi päivälleen seitsemän vuotta. Se tuli 2009 juuri Belgiassa.

Viikonloppuun Kimi lähtee valmiiksi onnellisena ukkomiehenä. Hänen kilpainsinöörinsä Dave Greenwood haikaili Turun Sanomille, että toivottavasti myös kisa sujuu yhtä positiivisissa merkeissä kuin muukin elokuu.