Yleisurheilu

Paavo Nurmen kisoissa vahva kattaus

JUSSI NUKARI
Tero Pitkämäki juhli keihään voittoa yleisurheilun Paavo Nurmi Gamesissa Turussa 25. kesäkuuta 2015. Oikealla Antti Ruuskanen.
Tero Pitkämäki juhli keihään voittoa yleisurheilun Paavo Nurmi Gamesissa Turussa 25. kesäkuuta 2015. Oikealla Antti Ruuskanen.

Kahdesti tänä vuonna naisten 100 metrin aitojen Suomen ennätystä parantanut Nooralotta Neziri tavoittelee voittoa keskiviikkona Turussa järjestettävissä Paavo Nurmen kisoissa. Kuortaneella 12,81 juossut Neziri saa Turussa vastaansa kuusi muuta kolmentoista sekunnin rajan alittajaa.

–  Voitto on tavoitteena, ja ihanneaika olisi 12,80:n paikkeilla, kertoi Neziri kisan aattopäivänä.

–  Kova kilpailutahti on väsyttänyt, ja siksi juoksin Kuortaneellakin vain yhden juoksun. Kroppa tuntuu kuitenkin ihan hyvältä, ja Turun kisan jälkeen on sopivasti viikko aikaa EM-starttiin.

Timanttiliigaan tähyävä Paavo Nurmen kisat on saanut Turun urheilupuistoon mittavan kansainvälisen urheilijakaartin. Kaikkiaan ulkomaisia urheilijoita on lähes 130 noin viidestäkymmenestä maasta.

Nikkasen kramppi hellitti

Naisten seiväshypyssä Minna Nikkanen ja Wilma Murto havittelevat tänä vuonna 478 hypänneen Sveitsin Nicole Büchlerin päänahkaa. Nikkanen joutui jättämään Kuortaneen eliittikisat väliin selkäkrampin takia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

–  Lapinlahden kisojen jälkeen selkä kramppasi. Onneksi sain nopeasti hyvää fysiatrista hoitoa, mutta Kuortaneen kisat oli pakko jättää väliin, Nikkanen totesi.

Nikkanen on kuitenkin luottavainen EM-kisojen suhteen.

–  Selkä tuntui harjoituksissa jo ihan hyvältä, ja Nurmen kisat on sopiva kenraali Amsterdamia varten.

Kauden kotimaista kärkitulosta 450 hallussaan pitävä Wilma Murto iloitsee Venezuelan Rosbeilys Peinadon mukanaolosta.

–  Peinado on ylittänyt tänä vuonna 456 ja on todennäköisesti kovin vastustajani nuorten MM-kisoissa, Murto totesi.

Mannio kaipaa tasaisuutta

Suomen kolmanneksi keihään EM-edustajaksi maanantaina valittu Ari Mannio ei alkukaudella ole saanut keihästä lentämään toivotulla tavalla.

–  Vauhdin loppuvaiheessa ei ajoitus toimi. Teknisesti se ei ole iso juttu, mutta vian korjaaminen ei vaan ole vielä onnistunut, kertoi kahdesti 80 metrin rajan tänä vuonna ylittänyt Mannio.

–  Turun kisa on tärkeä itseluottamuksen kannalta. En hae Turun kisassa yhtä hyvää heittoa, vaan tasaista sarjaa, Mannio päätti.

TS.fi-sivuston yleisurheiluosiota tuotetaan yhteistyössä Suomen urheiluliiton (SUL) kanssa.