Urheilu

Leijonat ja ehkä Auvitukin Pariisiin

HEIKKI SAUKKOMAA
HIFK:ssa pelaava ranskaa edustava jääkiekkoilija Yohann Auvitu Helsingissä 23. kesäkuuta 2016.
HIFK:ssa pelaava ranskaa edustava jääkiekkoilija Yohann Auvitu Helsingissä 23. kesäkuuta 2016.

Jääkiekkoilija Yohann Auvitu seuraa jalkapallon EM-turnausta herkeämättä jännittäen luonnollisesti eniten kisaisäntien puolesta. Vuoden kuluttua Pariisin valloittaa ainakin osin jääkiekko, kun Ranskan pääkaupungissa ja Saksan Kölnissä taistellaan MM-mitaleista.

–  Seurajoukkueista PSG on suosikkini. Nyt EM-kisoissa monet suosikit kuten Espanja, Saksa, Italia ja Ranska ovat kaaviossa hassusti samalla puolella, Auvitu aprikoi.

Auvitu myöntää, että Ranskassa jääkiekko on lajina aivan marginaalissa.

–  Nyt Ranskan liitolla on iso näytön paikka ja hyvät edellytykset, kun on käytössä jättimäinen ja hieno uusi areena, jolle jopa Helsingin 1997 rakennettu Areena kalpenee Auvitu taustoittaa.

Auvitu edustaa jatkossa New Jersey Devilsiä. Hänen edustusmahdollisuutensa Ranskan maajoukkueessa on riippuvainen seurajoukkueen menestyksestä NHL:ssä.

–  Tämä on ensimmäinen kerta, kun jääkiekon MM-kisat järjestetään eksoottisessa paikassa. Olen varma, että fanit viihtyvät.

–  Nyt kisat ovat vielä ihan naapurissani, sillä vanhempieni kotoa Pariisissa areenalle on matkaa vain viisi minuuttia, Auvitu kuvaa.