F1

Paalu lääkitsi Vettelin haavat

Sebastien Vettel tuli Unkariin käsi siteessä ja itseluottamus hieman horjuvana. Lauantaina kättä ei vaivannut mikään. Maailmanmestari puristi kauden kahdeksannen paalupaikkansa ja yleensä paalu Hungaroringillä on samalla ollut käyntikortti voittoon myös kisassa.

Kätensä Vettel loukkasi vaihtaessaan rengasta pyöräänsä. Jakoavaimesta tuli haava.

– Teipattiin kättä vaan vähän enemmän. Ei siitä mitään haittaa ajamiselle ollut. Tärkeintä oli tietysti tuo nopeus aika-ajossa. Tuli viime kisojen mahdolliset henkiset haavatkin korjatuksi, Vettelin kuntovastaava Tommi Pärmäkoski myhäili Turun Sanomille.

Red Bull venyytti perättäisten paalupaikkojensa ketjun jo 12 kisaan. Itse asiassa viime kauden alusta asti käydyissa 30 aika-ajossa mestaritallilta on vain neljä paalua livennyt muille eli viime vuonna Kanadassa (Lewis Hamilton), Italiassa ja Singaporessa (Fernando Alonso) sekä Brasiliassa (Nico Hülkenberg).

Edellisen kerran Vettel oli paalulla juhannuksena Valenciassa. Nyt tuli mestarin vastaisku.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Todellakin, nyt iskettiin takaisin. Tiimi teki mahtavaa työtä. Emme perjantain harjoituksissa olleet siellä, missä pitäisi. Mekaanikot paiskivat auton kimpussa töitä aamuviiteen. Tämä oli hieno tapa palkita pojat siitä puristuksesta, Vettel myhäili.

Lewis Hamilton voitti viime sunnuntaina Saksassa ja on jälleen eturivissä kakkospaikalla.

– Lewisin ensimmäinen veto finaalivaiheessa oli todella kilpailukykyinen – varsinkin viimeisen sektorialueen osalta. Pystyin kuitenkin rutistamaan vielä hieman lisää viimeisellä vedolla ja paalu tuli.

Hamilton onnistui säästämään yhden uuden sarjan superpehmeitä renkaita kisaa varten. Kisasta on odotettavissa hyvin ratkaiseva nimenomaan rengaspuolella. Ohittamisessakin tällä erää turvaudutaan rengaspuolen eroihin, eikä niinkään kers-tehoon tai liikkuvaan takasiipeen.

– Tietysti on aina plussaa, kun on yhdet ylimääräiset uudet kumit, mutta ei se suuri etu ole. Ehkä pari kierrosta kauemmin pystyn puristamaan kovaa. Tiiminä me teimme hienon tuloksen. Kuten tallikaverini Jenson Button niin hyvin aina tekee, renkaista huolehtiminen on taas arvossaan, Hamilton totesi.

Uransa 200. GP-kisaan starttaava Button nousi kolmanteen ruutuun. Ferrarilla tapahtui isompi keikaus, kun Felipe Massa päihitti ensimmäisen kerran tällä kaudella tallikaverinsa Fernando Alonson aika-ajossa. Näin lohduton 0-10 on nyt numeroissa 1-10.

Massa onnistui päättämään 28 aika-ajoa peräkkäin jatkuneen tappioputkensa Alonsoa vastaan. Ainoa voitto ennen Unkaria oli viime vuoden avauskisasta Bahrainissa, missä miehet ensi kertaa ajoivat yhdessä tallikavereina.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA