Moottoriurheilu

Ket-oon Ketomaa

Kolumni 28.7. Ket-oon laulaa Remu Aaltonen Hurriganesin Get On -rallia. Kenties sieltä löytyisi kannustustahtia vaikka Jari Ketomaalle, Jyväskylän MM-rallin avauspäivän suomalaissankarille.

Get On – anna mennä vaan – Ketomaa! Suomi kaipaa uusia rallitaitureita. Mikko Hirvosen tämäkin MM-taisto taisi saada kuoletuspiikin juuri suurten odotusten kotikisassa.

Vuosi sitten Hirvosen ja Jarmo Lehtisen Ford Focus pyöri perjantaiaamuna vinhat voltit Urrian tiellä. Nyt Fiestalla tuli noutaja voittotaistosta heti kättelyssä Lankamaan avauspätkällä.

Hirvosen käsittämättömän huono tuuri pelaa tähän ralliin ässät taas Jari-Matti Latvalan hihaan. Sääli vaan, että edes voitolla Latvala ei välttämättä kohenna omia MM-asemiaan enää kovinkaan kummoisiksi, kun Citroenilla on niin hyvin peli sillä rintamalla hallussaan.

Rehdisti Hirvoselle apunsa ennen kotirallia luvannut Latvala ansaitsee toki vapauden ajaa täysillä tästä suomalaisittain kaikkein tavoitelluimmasta osakilpailuvoitosta. Viime vuoden Jyskälä-sankari on jo omat uu-tuurinsa tällä kaudella kokenut.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hirvonen ja Latvala jatkavat Fordilla myös ensi vuonna. Uutta suomalaista voittajaa MM-ralli kyllä jo huutaa. Viimeksi Latvalasta tuli sellainen kolme vuotta sitten Norjassa.

Ketomaa ja Juho Hänninen ovat monissa spekulaatioissa ne seuraavat suomalaiset MM-tähdet. Kummallakin on kuitenkin tietynlaisena rasitteena ikä. Kolmekymppisten sijasta rallimaailman huipulle hakusessa on uusia nuoria lupauksia.

Hänninen on hyvissä asemissa Skodalla johtaessaan kahtakin rallisarjaa. Volkswagenin väkeä on Jyväskylässäkin paikalla ja heidän mukaansa 2013 MM-tasolla aloittavan saksalaismerkin toiseen autoon voisi hyvinkin sopia suomalaiskuski.

Ketomaa taas rakentaa managerinsa Kimi Vatasen kanssa omaa yksityistä MM-ohjelmaa.

Turun Sanomat, Jyväskylä

HEIKKI KULTA