F1

Hamilton hämmästytti itsensäkin

McLarenin Lewis Hamilton ei voinut peitellä riemuaan voitettuaan upean ajosuorituksen jälkeen Saksan Grand Prix’in Nürburgringillä. Voitto oli Hamiltonille erittäin makea, sillä McLarenin viime aikojen vaisujen suoritusten perusteella harva osasi odottaa brittikuskin yltävän voittotaisteluun Saksassa.

Hamilton säväytti kuitenkin jo lauantaina ajettuaan toiseen lähtöruutuun, ja sunnuntaina hän oli koko joukon nopein mies.

– Emme odottaneet olevamme täällä näin nopeita, Hamilton sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Jokainen voitto on erityinen, mutta kaiken tallin tekemän työn jälkeen tämä ei voisi tuntua paremmalta. Tämä oli yksi urani parhaista ajosuorituksista.

Toiseksi ajoi Ferrarin Fernando Alonso ja kolmanneksi Red Bullin Mark Webber. Webberin tallitoveri, MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Sebastian Vettel jäi ensimmäistä kertaa kauden aikana palkintopallin ulkopuolelle. Vettel joutui tyytymään kotiyleisönsä edessä neljänteen sijaan.

Vettel johtaa kuitenkin MM-sarjaa yhä selvästi 77 pisteen erolla Webberiin. Hamilton on 82 ja Alonso 86 pisteen päässä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Voitosta
kova vääntö

Nürburgringin voittotaistelu oli erittäin tiukka ja intensiivinen läpi kilpailun.

Hamilton syöksyi heti lähdössä paalumies Webberin ohi kärkeen ja hallitsi kilpailun alkua. Alonso nousi lähdössä Vettelin ohi kolmanneksi, mutta liukasteli toisen kierroksen alussa leveäksi ja menetti sijansa. Vettel oli kuitenkin yllättävän hidas, ja kahdeksannella kierroksella Alonso ohitti saksalaisen radan ensimmäisessä mutkassa.

Hetkeä myöhemmin Vettel pyörähti osuttuaan radan reunukseen ja jäi kauas kärkikolmikosta. Siitä lähtien kisa oli Hamiltonin, Webberin ja Alonson välinen.

Webber nousi jo Hamiltonin ohi 13. kierroksen viimeisessä mutkassa, mutta britti kuittasi pääsuoralla takaisin kärkeen.

Webber nousi kärkipaikalle ensimmäisten varikkokäyntien yhteydessä tehtyään stoppinsa ennen Hamiltonia. Australialainen johti kisaa toisen stintin ajan, mutta Hamilton pysyi koko ajan lähellä.

Toisten stoppien aikana Webber menetti johtopaikan Hamiltonille. Alonso tuli toiselta stopiltaan radalle juuri Hamiltonin eteen. Hamiltonilla oli kuitenkin renkaissaan parempi pito ja hän ohitti espanjalaisen heti seuraavassa mutkassa. Sen jälkeen britti ei enää kärkipaikasta luopunut.

Red Bullille
kotiläksyjä

– Emme olleet riittävän nopeita. Tein kaikkeni. Olen tyytyväinen ajooni, mutta näillä kavereilla oli vähän enemmän vauhtia etenkin stinttien lopussa, Webber sanoi.

Vettel taisteli läpi kilpailun Ferrarin Felipe Massan kanssa nelossijasta. Taistelu ratkesi vasta kierrosta ennen maalia, kun molemmat tulivat varikolle vaihtamaan sääntöjen edellyttämiä kovempia renkaita. Red Bullin varikkotiimi toimi nopeammin ja Vettel nousi neljänneksi.

– Meidän täytyy hyväksyä, että muut olivat nopeampia. En tietenkään ole tyytyväinen. En milloinkaan viikonlopun aikana päässyt Markin vauhtiin, Vettel sanoi.

Force Indian Adrian Sutil ajoi tallilleen kauden parhaan sijoituksen oltuaan kuudes. Mercedes-kuskit Nico Rosberg ja Michael Schumacher olivat seitsemäs ja kahdeksas.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

MM-sarja jatkuu viikon kuluttua Unkarin Hungaroringillä.

Turun Sanomat, Nürburgring

STT–AFP