Moottoriurheilu

Voitto Suomessa vaatii Loebiltä 200 prosentin suoritustasoa

Sebastien Loeb ja Kimi Räikkönen ajavat sunnuntaina kello 14 Helsingissä Citroenin DS3 WRC -autoilla näytöksen, johon odotetaan yleisöryntäystä. Arvioiden mukaan tapahtumaa saapuu todistamaan 10000-30000 autourheilun ystävää.

Esplanadin show tarjoaa samalla esimakua ensi viikon Suomen MM-rallista.

Citroen Racing -rallitalli on voittanut kuusi MM-osakilpailua putkeen. Tiimitiedotteen mukaan ranskalaismiehistö aikoo jatkaa DS3 WRC -auton voittoketjua myös suomalaiskuskien ikiomalla pelikentällä Jyväskylässä.

Toki Citroenilla myönnetään, että MM-kauden toinen puolikas käynnistyy tiimin kannalta todellisella vieraskentällä.

Ensimmäisen kerran Citroen voitti Jyväskylässä 1962, kun Pauli Toivonen ajoi DS19-autolla täysosuman. 46 vuotta myöhemmin 2008 Sebastien Loeb juhli Citroenin voittoa suomalaisten kotimaisemissa.

– Kohtaamme erittäin motivoituneet kilpailijat, jotka ovat valmiit puolustamaan asemiaan omalla alueellaan. Meidän tavoitteemme kauden päättyessä on voittaa mestaruus. Siksi voitto Suomessa ei ole mikään pakkomielle tässä vaiheessa, MM-sarjaa johtava Sebastien Loeb muistuttaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Riippuu ihan siitä, miltä minusta tuntuu, jos ryhdyn puristamaan oikein todella lujaa. Toistaiseksi soralla ajaminen ei ole tuntunut rankalta. Jos tunne on sama Suomessakin, itseluottamus kasvaa ja voi mennä kovempaa.

Loeb tunnustaa, ettei Suomen ralli kuulu hänen suosikkeihinsa.

– Ehkä ne tiet eivät sovi luonnostaan minun ajotyyliini. Toisaalta suomalaiskuskit taas ovat siellä enemmän kuin kotonaan. Luultavasti siksi heistä tuntuu, etteivät ota ylimääräisiä riskejä, vaikka menevät niin kovaa.

– Muistan, että voittaakseni jouduin lyömään 200 prosenttia peliin! ranskalaistähti kuittaa.

Ogier luottaa
iskukykyynsä

– Teen kaikkeni, että pääsen parhaaseen vauhtiin heti ensimmäisestä pätkästä lähtien. Tärkeintä on palata Suomesta pussillinen MM-pisteitä tulisiaina. Tiedämme vaikeudet paikallisia kuskeja vastaan, mutta ei se voittokaan ole tavoittamattomissa, Ogier sanoo.

Turun Sanomat, Helsinki