F1

Vettel haluaa vihdoin kotivoiton

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel

Maailmanmestari Sebastian Vettel himoitsee tosissaan F1-uransa ensimmäistä kotivoittoa sunnuntaina Nürburgringillä. 24-vuotias saksalainen on ollut kahdesti peräkkäin palkinnoilla Saksan GP-kisassa, mutta täysosuma puuttuu yhä.

Toro Rossolla 2008 Vettel oli Hockenheimissa kahdeksas. Red Bullilla Vettel oli 2009 Nürburgringillä kakkonen ja viime vuonna Hockenheimissa Ferrarien perässä kolmonen. Viime vuoden kisaan Vettel starttasi paalulta.

– Kahtena viime vuotena sain tilaisuuden seistä jo palkintopallilla. Sekin sai minut tuntemaan ylpeyttä, mutta kun seisoo siinä keskellä voittajana, tuntuu vielä vähän hienommalta, Vettel aprikoi Nürburgringin lehdistötilaisuudessa keskiviikkona.

– Toivon, että yleisön tuki auttaa. Kotikisassa on kuitenkin aina tiettyä ylimääräistä latausta eri lailla kuin muualla.

Vettel ei mieti pistetilannetta, vaikka voisi jäädä kotiin tekemään sitä vaikka kolmen seuraavan kisan ajaksi ja säilyttäisi silti kärkipaikan MM-taistossa.

– Vielä on pitkä tie kauden loppuun. Ferrari teki ison edistysaskeleen. Se todisti, että meidän täytyy paiskia edelleen rajusti töitä säilyttääksemme asemamme parhaana autona, Vettel muistutti.

Turun Sanomat, Nürburgring