Urheilu

Ranskan ympäriajolla ei ole selvää voittajasuosikkia

Ranskan Thomas Voeckler kantaa kisan johtajan keltaista paitaa.
Ranskan Thomas Voeckler kantaa kisan johtajan keltaista paitaa.

Kun Ranskan ympäriajo jatkuu tiistaina välipäivän jälkeen, ei sillä ole edelleenkään selvää voittajasuosikkia. Isäntämaan Thomas Voeckler pitää edelleen hallussaan johtajan keltaista liiviä, jota voidaan pitää yllätyksenä. Täysin auki oleva kilpailu antaa intohimoisille ranskalaisfaneille toivon kipinän siitä, että Voeckler onnistuisi pitämään edelleen johtoasemansa vastoin kaikkia odotuksia.

Kun kilpailu tiistaina jatkuu Voecklerin ero toisena vaanivaan Frank Schleckiin on kuitenkin vain vajaat kaksi minuuttia. Luxemburgilaisen veli, Andy Schleck on hänkin vain reilun kahden minuutin päässä ranskalaisesta. Hallitseva ympäriajon valtias, espanjalainen Alberto Contador sai kilpailulle vaikean alun, mutta on nyt noussut puolustamaan mestaruuttaan kunniakkaasti. Contadorin ero Voeckleriin on tasan neljä minuuttia ennen tiistain etappia.

Voeckleristä tulisi ensimmäinen ranskalaisvoittaja sitten vuoden 1985, kun Bernard Hinault oli ykkönen maailman arvostetuimmassa maantiepyöräilyn kilpailussa.

– Voeckler on uskomattomassa vedossa. Hänellä on iso johto, joka on vaikea ottaa kiinni, kolminkertainen ympäriajon mestari Contador ylisti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Contadorilla mahdollisuudet alpeilla

Viime viikolla Pyreneillä edenneessä ympäriajossa yksikään suosikiksi luettava pyöräilijä ei onnistunut tekemään selvää irtiottoa. Tämän vuoksi kisassa säilynee mielenkiinto loppuun asti, eikä yllättäjänimi Voecklerin nouseminen kärkikahinoihin ainakaan heikennä kisan mielenkiintoisuutta – pikemminkin päinvastoin. Viime vuosina ympäriajon ratkaisut ovat olleet vain muutamien pyöräilijöiden käsissä, kun taas tänä vuonna kisan voitosta taistelee edelleen useampi pyöräilijä. Tiistaina kilpa jatkuu keskipitkällä vuoristoetapilla. Kuudentena, 44 sekuntia Contadoria edellä oleva Italian Ivan Basso tunnetaan kovana tekijänä juuri nousuosuuksilla. Polvivaivoista kärsinyt Contadorkin on kuitenkin valmiina haasteeseen.

– Jalkani tuntuivat hyvältä tänään. Toivon, että jalkani vastaavat haasteeseen myös alpeilla, Contador totesi sunnuntaina.

TS–STT