Tampere United vahvisti saaneensa rahaa singaporelaisyhtiöltä

Tampere Unitedin toimitusjohtaja Deniz Bavautdin kertoo TamU:n saaneen rahaa singaporelaisyhtiöltä. Lehtikuva/Kalle Parkkinen.
Tampere Unitedin toimitusjohtaja Deniz Bavautdin kertoo TamU:n saaneen rahaa singaporelaisyhtiöltä. Lehtikuva/Kalle Parkkinen.

Jalkapalloseura Tampere Unitedin toimitusjohtaja Deniz Bavautdin vahvistaa, että seura sai 300 000 euroa singaporelaisyhtiöltä. TamU kertoi talousasioistaan tänään tiedotustilaisuudessa.

TamU korosti, ettei sillä ole allekirjoitettua sopimusta singaporelaisyhtiön kanssa. Maksu perustui sopimusluonnokseen, eikä toistaiseksi tiedetä, joutuuko TamU palauttamaan rahat.

TamU ei toimitusjohtajansa mukaan ole tehnyt mitään väärin.

– Tampere United tai kukaan sen edustaja ei ole syyllistynyt otteluiden manipulointiin, laittomaan vedonlyöntiin tai muuhun rikolliseen, epäeettiseen tai sääntöjen vastaiseen toimintaan missään vaiheessa tätä asiaa, Bavaudtin linjasi.

TamU:n toiminnan valonsietokykyä pohtii vielä liigalisenssikomitea, jolle seura on toimittanut lisää taloudellista tilannetta koskevia asiakirjoja. Tilannetta käsittelevät myös liigayhdistys ja Palloliiton kurinpitovaliokunta, joka voi rangaista seuraa jopa sulkemalla sen kaiken kansallisen ja kansainvälisen kilpailutoiminnan ulkopuolelle.

Jalkapalloliiga ry käsittelee TamU:n jäsenyyttä liigaseurojen yhdistyksessä 11. huhtikuuta. Puntarissa on ainakin se, onko TamU tärvellyt yhdistyksen mainetta. Jos on, se voidaan erottaa.

TamU:n liigapaikkaa erottaminen seurayhdistyksestä ei veisi.