F1

Perez villitsi kotikaupunkinsa

Meksikolaiset juhlivat näyttävästi ensimmäistä F1-kuljettajaansa 30 vuoteen, kun lähes 200000 kilpa-autoilun ystävää kansoitti Guadalajaran kadut kaupungin oman pojan Sergio Perezin näytösajossa lauantaina.

21-vuotias Perez kaasutti Sauberin viime vuoden C29-autolla yhteensä kahdeksan kertaa 1,5 kilometrin mittaisen katuradan ympäri ja poltti kumia näyttävillä donitseilla roadshow’n päätteeksi.

– Tämä oli yksi elämäni hienoimpia päiviä. Sain aivan loistavan kokemuksen, jollaista en ennen ole elänyt. Olen ylpeä meksikolaisuudestani ja siitä kannustuksesta, mitä nyt sain. Tämä oli mahtavaa nostetta ensi kautta varten, Perez hehkutti Sauberin tiedotteessa.

– Meksikolaisten innostus oli uskomattoman hurjaa. Saimme lyhyessä ajassa järjestetyksi yhden hienoimmista F1-näytöksistä, mitä koskaan olen nähnyt, kiitteli myös sveitsiläistiimin manageri Beat Zehnder.

Perez sijoittui viime kaudella GP2-luokassa kakkoseksi ja hävisi tittelin Venezuelan Pastor Maldonadolle 16 pisteen erolla. Meksikolaisen paras näyttö oli voitto Monacon osakilpailussa.

Meksikolaisilla
30 vuoden tauko

Näistä Pedro Rodriquez on ainoa meksikolainen GP-voittaja kahdella täysosumallaan Etelä-Afrikassa 1967 ja Belgiassa 1970. Rodriquez voitti myös prototyyppien maailmanmestaruuden Leo Kinnusen kanssa 1970.

Meksikolaiskuski on viimeksi ollut mukana GP-kisassa 1981, kun Rebaque ajoi Brabhamilla Las Vegasin kisan.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA