F1

Bahrain vetäytyi avauskisan isännöimisestä

Bahrainin GP-järjestelytoimikunta vetäytyi kisaisännyydestä. AFP/Sascha Schuermann
Bahrainin GP-järjestelytoimikunta vetäytyi kisaisännyydestä. AFP/Sascha Schuermann

Bahrainin Grand Prix -järjestelytoimikunta ilmoitti maanantaina, että Bahrainin kuningaskunta vetäytyy tämän vuoden F1-avauskilpailun isännöimisestä, jotta maa voi keskittää huomionsa kansallisen tilanteensa edistymiseen.

Viime perjantaina Bahrainin kruununprinssi Prince Salman bin Hamad Al-Khalifa teki aloitteen neuvottelujen aloittamisesta maan kaikkien sosiaaliryhmien kesken nykyisen poliittisen levottomuuden ratkaisemiseksi.

Al-Khalifa informoi F1-kalenterista vastaavaa Bernie Ecclestonea puhelimitse asioiden saamasta käänteestä aiemmin maanantaina.

– Kaikki huomio tällä hetkellä suunnataan uuden kansallisen keskustelun aloittamiseen Bahrainin hyväksi.

– Vaikka Ecclestone oli avokätisesti tehnyt selväksi, että päätös kilpailun kohtalosta oli täysin Bahrainilla itsellään, eikä sitä olisi vaadittu vielä nyt, meistä tuntui maamme kannalta tärkeältä keskittää kaikki huomio välittömästi tähän kansallisia etujamme koskevaan asiaan ja jättää Bahrainin F1-kilpailu jonnekin myöhempään ajankohtaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Haluan ilmaista henkilökohtaisen kiitollisuuteni Ecclestonelle hänen antamastaan tuesta ja ymmärtämyksestä.

– Viime viikon tapahtumien jälkeen etusijalla kansakunnassamme on päästä ylitse tragediasta, tervehdyttää se ja löytää uudelleen yhteinen toimintamalli, jolla parhaalla tavalla muistatamme maailmalle Bahrainin kykenevän jälleen olemaan yhtenäinen yhteiskunta.

Bahrainin ratatoimikunnan puheenjohtaja Zayed R. Alzayani toivoo, että F1-väki voidaan toivottaa pikaisesti tervetulleeksi maahan.

– Grand Prix -viikonloppu on juhla-aikaa ja kisan järjestäminen on ylpeydenlähde kaikille bahrainilaisille. Se on suuri show koko maailmalle ja toivomme tallit ja kuljettajat pian taas takaisin Bahrainiin.

– Toivottavasti F1 ja kaikki ystävämme ympäri maapallon ymmärtävät päätöksemme tällä vaikealla hetkellä.

Ei vielä uutta
päivämäärää

Ecclestone kommentoi tilannetta Lontoosta käsin.

– On ikävää, että Bahrain joutui peruuttamaan kisan. Toivomme heidän koko kansakuntana aloittavan maan tervehdyttämisen. Vieraanvaraisuus ja ihmisten lämpö ovat olleet tämän kisan tavaramerkkinä, kuten varmasti jokainen Bahrainissa kisoissa käynyt myöntää. Odotamme palaavamme sinne pian uudestaan.

Uutta päivämäärää mahdolliselle Bahrainin GP:lle tämän vuoden MM-sarjassa ei vielä ole päätetty. MM-sarja alkaa Bahrainin sijasta kaksi viikkoa myöhemmin 27. maaliskuuta Australiassa.

Viimeiset talvitestit piti ajaa 3-6. maaliskuuta Bahrainissa. Tallien päättäjät kokoontuvat maanantai-iltana Barcelonan testipäivän jälkeen päättämään, missä Bahrainin korvaava testijakso ajetaan.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA