F1

Trullin testi loppui lyhyeen

Lotus ei saanut vieläkään kisapituutta ajetuksi uudella T128-autollaan. Barcelonan testien päätöspäivänä ajanut Jarno Trulli lipsahti radan riskialttiissa yhdeksännessä eli Campsa -mutkassa ulos radalta ja auto hajosi niin pahasti, että päivä oli saman tien paketissa.

Trulli ehti ajaa vain 18 kierrosta, kun onnettomuus tapahtui klo 10.18 aamutuimaan. Menossaoli italialaisveteraanin viides käynti radalla.

– Tietysti on jättipettymys, kun testi katkeaa tällä tavalla, mutta sitä sattuu moottoriurheilussa. Päivä alkoi hyvin ja ulosajoon mennessä olin pystynyt jatkamaan työtä hyvin siitä, mihin se sunnuntaina päättyi. Autolla on hyvä balanssi ja nopeutta pystyy rakentamaan. Siinä on potentiaalia taistella kohti keskiryhmää. Odottavan kiinnostuneena seuraavaa testiä, missä ikinä se sitten onkin, Trulli totesi.

Tekninen johtaja Mike Gascoyne vakuutti, että onnettomuus ei ollut Trulli vika, vaan autossa petti jotakin.

– Meiltä puuttui pala, jota olisimme kaivanneet autoon ja sen puuttumisen vuoksi jouduimme lopettamaan työt kesken. Kaikesta huolimatta tästä testijaksosta jäi meille paljon positiivista sekä nopeudesta että luotettavuuspulmien selvittämisestä, Gascoyne sanoi.

Turun Sanomat, Barcelona