Moottoriurheilu

Pinomäki taistelee valtikastaan

Turun Urheiluautoilijoiden Kalle Pinomäki taistelee kaksivetoisten SM2-luokan mestaruusvaltikasta, kun kapusi Renault Clio R3:lla kakkoseksi Mikkelin Vaakuna-rallissa.

Tiukaksi kyllä menee, sillä Esapekka Lappi nappasi Citroenillaan taas voiton ja on jo 28 pistettä kolmantena tulevaa turkulaista edellä.

Mestaruutta puolustava Pinomäki kulki viime vuonna voitosta voittoon, mutta nyt kausi on alkanut hankaluuksien merkeissä niin Rovaniemellä kuin Mikkelissäkin.

Lauantaina Pinomäki johti kartturinsa Matti Kaskisen kanssa rallia kolmen erikoiskokeen jälkeen, mutta sitten tuli ylimääräistä ohjelmaa.

– Nuottien kanssa oli vaikeuksia. Eräässä mutkayhdistelmässä pääsimme ensimmäisen kurvin läpi, mutta toisessa keula meni penkkaan ja ilmanpuhdistaja täyttyi lumesta, Pinomäki selvitti.

– Viitospätkällä yritettiin liikaa ja törmättiin ladon seinään. Pääsimme jatkamaan, mutta yksi kylkilista jäi siihen kohtaan.

Lopussa auto kulki enää yläkierroksilla, mikä vaati kaiken keskittymisen pitää moottorin kierrosluvut riittävän ylhäällä.

– Ei niin enää pysty taistelemaan nopeimmista osuusajoista. Olen kuitenkin tyytyväinen, että maaliin päästiin. Pahinta olisi ollut jäädä reitille ja ilman pisteitä. Tämä on tasainen luokka ja voitosta ajaa useampi kuljettaja. Lapilla on maksimipisteet, mutta kaikista vastoinkäymisistä huolimatta nousimme kolmanneksi, Pinomäki summaili.

Seuraava SM-ralli ajetaan maaliskuun alussa Kouvolassa.

Turun Sanomat, Mikkeli

.