Urheilu

Saarinen hiihti kolmanneksi Norjassa

Aino-Kaisa Saarinen taisteli pronssille Drammenissa.
Aino-Kaisa Saarinen taisteli pronssille Drammenissa.

Aino-Kaisa Saarisen vauhti alkaa löytyä, sopivasti MM-hiihtojen lähestyessä. Saarinen hiihti Norjan Drammenissa 10 kilometrin perinteisen tavan maailmancupin kilpailussa kolmanneksi. Sijoitus on hänelle kauden paras, yhdessä helmikuun alun kolmossijan Rybinskissä.

Saarinen hävisi kilpailun voittaneelle Norjan Marit Björgenille 23,6 sekuntia ja toiseksi tulleelle Puolan Justyna Kowalczykille 6,3 sekuntia.

– Kauden paras kisa tämä oli, mutta vielä oli vähän tukkoista. Ihan pientä säätöä vielä tarvitaan yhden lisävaihteen saamiseksi. Se löytyy varmasti tämän seuraavan viikon aikana, Saarinen kertasi.

– Kausi on ollut hyvin vaikea, ongelmia olkapään kanssa ja myös tekniikan kanssa on ollut painimista. Tammikuu oli kuitenkin jo erittäin hyvä, ja tekniikka on asettunut kohdilleen. Nyt tuntuu, että kunto on löytymässä, ja oikeaan aikaan.

Suomalaismenestyksen täydensi seitsemännellä sijallaan Krista Lähteenmäki. Sijoitus on 20-vuotiaan Lähteenmäen uran paras maailmancupissa, jos Tour de Skin osakisoja ei lasketa.

TS–STT