Urheilu

Pyöräilypomo kritisoi Contadorin tukijoita

Kansainvälisen pyöräilyliiton UCI:n puheenjohtaja Pat McQuaid arvostelee espanjalaispoliitikkoja siitä, että nämä antoivat tukensa maantietähti Alberto Contadorille tämän taistellessa doping-syytöksiä vastaan.

Muun muassa Espanjan pääministeri Jose Luis Rodriguez Zapatero ehti tukemaan Contadoria jo ennen kuin Espanjan pyöräilyliitto vapautti polkijan tätä uhanneesta vuoden kilpailukiellosta. Pääministerin mukaan Contadorin rankaisemiseen ei ollut laillista pohjaa.

– Laji valvoo itseään, ja sen pitäisi antaa se tehdä. Mielestäni poliitikkojen ei tulisi puuttua prosessiin, kun he eivät tiedä tapauksen kaikkia faktoja ja antavat lausuntoja, jotka ovat puhtaasti poliittisia, McQuaid puhisee.

– Tämä on tarpeetonta, eikä auta Espanjan imagoakaan.

Ranskan ympäriajon ennätykselliset seitsemän kertaa voittanut Lance Armstrong, 39, ilmoitti puolestaan tänään lopettavansa kilpatasolla. Hän aikoo jatkossa keskittyä perhe-elämään ja syövän vastaiseen taisteluun.

Amerikkalaispyöräilijällä todettiin kivessyöpä vuonna 1996, josta hän toipui ja nousi lajin kaikkien aikojen suuruuksien joukkoon.