F1

Kovalainen nostaa Red Bullin suosikiksi

Heikki Kovalainen ennustaa Red Bullin jatkavan huipputasolla alkavallakin kaudella. TS/Veikko Wahlroos.
Heikki Kovalainen ennustaa Red Bullin jatkavan huipputasolla alkavallakin kaudella. TS/Veikko Wahlroos.

F1-sarjan ainoa suomalaiskuski Heikki Kovalainen ennustaa kahden talvitestijakson perusteella Red Bullin jatkavan huipputasolla.

– Sebastian Vettel nosteli minulle jo kättä, kun meni minusta ohi, joten homma näyttäisi olevan heillä hanskassa. Uskon, että Red Bull ei ole näyttänyt vielä puoliakaan iskukyvystään, Kovalainen sanoo.

– Samoin Ferrarikin on vahvanoloinen. Myös Williams ajoi jo hyvän kierrosajan Jerezissä. McLarenista on vaikea vielä sanoa, koska he tulivat vähän myöhään ja heillä on ollut ongelmia, mutta ainakin heidän autonsa on hyvännäköinen, joten se voi olla nopea.

Kauden alun jo häämöttäessä suurin pettymys on Kovalaisen mielestä ollut Michael Schumacherin ja Nico Rosbergin edustama Mercedes.

– Heidän kuskiensa elekielestä olen päätellyt, että he ovat pettyneitä autonsa suorituskykyyn.

Lotus kasvaa ja miehistyy
Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Eromme kärkeen on varmasti pienentynyt. Auto tuntuu kaikin puolin hyvältä. Sanoihan Keke Rosberg Tulosruudussa, että automme näyttää jo ihan formulalta, Kovalainen velmuili suu hymyssä.

– Keke on oikeassa. Meillä on jo kunnon meininki päällä. Talli on kasvanut ja miehistynyt. Täytyy kuitenkin muistaa, että olemme vasta vuoden vanha talli. Red Bullilla meni 6-7 vuotta ennen kuin kisoja alettiin voittaa. Meillä on pitkä tie edessä.

Viime kaudella Kovalainen körötteli uudella menopelillään kisoissa häntäpäässä, mutta tulevaan kauteen hän uskaltaa jo kiikaroida hieman toiveikkaammin.

Lotus on hivuttautumassa eteenpäin hitain mutta vakain askelin.

– Oma tavoitteeni on saada MM-pisteitä. En ole enää pitkään aikaan miettinyt saammeko Force Indian, Sauberin tai Tolo Rosson kiinni. Jos olimme aika-ajoissa Bahrainissa sijalla 19 ja Tolo Rossoon oli eroa kolme sekuntia, niin onhan se huono tilanne. Mutta jo viime kaudellakin pisteet olivat välillä lähellä. Pitää olla viimeistään silloin hereillä, kun tulee kisoja jolloin tapahtuu paljon, Kovalainen sanoi.

Turun Sanomat, Helsinki

Urheilutieto-TS