Urheilu

Heikki Kovalainen iloitsee tallinsa kehittymisestä

F1-kuljettaja Heikki Kovalaisen tunnelmat Team Lotus -tallinsa suhteen ovat täysin erilaiset kuin vuosi sitten. Nyt tallilla on takana vuosi arvokasta kokemusta, ja auton pitäisi olla jo selkeästi kilpailukykyisempi.

Valencian ja Jerezin testeissä tallilla oli vielä paljon luotettavuusongelmia, mutta muuten Kovalaisen ensituntuma uuteen autoon oli positiivinen. Vaikka testien kierrosajoista ei voi tehdä vedenpitäviä päätelmiä, oli sunnuntain testien 1,8 sekunnin ero kärkeen kuitenkin rohkaiseva merkki.

– Balanssi on parempi ja pitoa on enemmän, mutkiin voi ajaa kovempaa ja auto pysyy uralla. Runko on myös rakenteeltaan paljon modernimpi. Moottori, vaihdelaatikko ja hydrauliikka on myös uusittu täysin ja ne ovat nyt sillä tasolla kuin modernissa F1-autossa pitää olla.

Viime kaudella Team Lotus taisteli lähinnä muita uusia talleja vastaan eikä pisteitä tullut. Kovalainen ei murehdi liikaa sitä, kuinka korkealla hän pystyy tällä kaudella taistelemaan.

– En ajattele sitä, saammeko nyt kiinni Toro Rosson, Force Indian tai Sauberin. Henkilökohtainen tavoite on kuitenkin saada pisteitä.