Urheilu

Bolivian Latvia-ottelu tutkintaan, Suomen peli peruttu

Bolivian jalkapallomaajoukkueen sovitut maaottelut Suomea ja Bulgariaa vastaan on peruttu. Bolivian oli määrä osallistua turnaukseen Antalyassa Turkissa.

Otteluita ei pelata, koska Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on aloittanut tutkimukset Antalyassa viime keskiviikkona pelatuista maaotteluista.

Bolivia pyysi Fifaa tutkimaan erotuomaritoimintaa 1–2-tappio-ottelussa Latviaa vastaan. Bulgaria pelasi samana päivänä 2–2 Viroa vastaan. Kaikki maalit tehtiin rangaistuspotkuilla.

– Saimme heti otteluiden jälkeen viestin Viron jalkapalloliitolta, että peleissä oli ollut epätavallisia tapahtumia, kertoi Palloliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen.

Lipposen mukaan jalkapalloihmisten on oltava tarkkaavaisia ollessaan tekemisissä lajin ulkopuolisten toimijoiden kanssa.

– On tärkeää, että kansallisissa sarjoissa on toimivat lisenssimenettelyt, sillä kolmannet osapuolet pyrkivät tiettävästi vaikuttamaan juuri seuroihin, joilla on taloudellisia vaikeuksia.

– Vedonlyönnin ja ottelutuloksien järjestämisen aiheuttama uhka on jatkuva ja todellinen. AC Allianssin kohtalo on tuoreessa muistissa.