Urheilu

Jukka Koivu palasi sorvin ääreen Turun Palloseurassa

 Jukka Koivu TS/Veikko Wahlroos
Jukka Koivu TS/Veikko Wahlroos

Jukka Koivu teki sunnuntaina paluun jääkiekon SM-liigaseura TPS:n päävalmentajaksi, kun hän otti Riku-Petteri Lehtosen paikan turkulaisseuran luotsina. Koivu, 57, johti TPS:n jääharjoituksia jo sunnuntaina.

– Tutustuin lähinnä pelaajiin, vaikka tietysti olen TPS:n pelejä seurannut. Totta kai linjattiin pelitavallisia asioitakin, mutta mitään kauheita hienouksia ei voi vielä rakennella. Yhtä sanaa korostin ja se on taistelu, Koivu kertoi STT:lle.

Koivu työskenteli TPS:n päävalmentajana jo vuosina 2003–2005. Hänet muistetaan myös entisen TPS-valmentajan Vladimir Jursinovin aisaparina 1990-luvulta. Koivu on ollut myös Lukon päävalmentajana.

Viime aikoina hän on työskennellyt muun muassa TPS juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajana. Koivun tuore päävalmentajapesti on voimassa vain kuluvan kauden loppuun.

– Kieltäydyin aikaisemmin tällä viikolla tehtävästä. Se ei ollut lähtökohtaisesti tavoitteenani. Minulla oli muita suunnitelmia siviilielämään ja muihin hankkeisiin liittyen. Lopulta pitkät keskustelut seurajohdon kanssa johtivat siihen, että täältä itseni löysin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– En ehkä ollut TPS:n ensimmäinen vaihtoehto, mutta ei niitä vaihtoehtoja varmaankaan monta ollut. Tietyllä tavalla tämä on kiitos seuralta.

Lehtonen soitti Koivulle potkujen jälkeen

TPS vaihtoi jo toistamiseen päävalmentajaa tällä kaudella, sillä alkukauden joukkueen päävalmentajana oli Heikki Leime. Puolustava mestari TPS on SM-liigassa viimeisenä. Sen ero viimeistä edellisenä olevaan Pelicansiin on viisi pistettä.

– Luotamme siihen, että tällä ratkaisulla saadaan apua pelaajille, jota tuskaisessa tilanteessa tarvitaan, kertoi TPS:n toimitusjohtaja Kari Hietarinta.

Hietarinnan mukaan Lehtosen kanssa käytiin valmentajanvaihdoksesta suoraselkäinen keskustelu.

– Hän otti tiedon vastaan miehekkäästi. Voimme olla kiitollisia siitä, että hän uskalsi lokakuussa lähteä vaikeassa tilanteessa päävalmentajaksi.

– Lehtonen on vanhoja valmennettaviani. Hän soitti minulle tunti sen jälkeen, kun hän oli vapautettu tehtävästään. Se on hatunnoston arvoinen suoritus, itse en olisi ehkä siihen pystynyt, kertoi Koivu.

TS–STT