Urheilu

Maalivahti Hostikka Kärppien voiton takuumiehenä

Kärppien jääkiekkojoukkueen maalille loukkaantumisia paikkaamaan tullut Ville Hostikka on aloittanut tulosten valossa upeasti. Tämän päivän jälkeen Hostikan tilastoa koristaa kaksi ottelua ja kaksi voittoa. Kärpät nappasi täydet pisteet Porista ottelussa Ässiä vastaan lukemin 2–1.

Hostikka oli Kärppien voiton takuumies. Kaikkiaan 39 kertaa torjunut maalivahti keräsi kehut myös joukkueen valmennusjohdolta.

– Hostikka oli yksittäisenä pelaajana ratkaisevin. Toisaalta silloin, kun joukkue taistelee, niin maalivahdinkin peli helpottuu, kertoi neljännen ottelunsa Kärppien peräsimessä valmentanut Hannu Aravirta.

Juuri taistelullaan Kärpät pisteensä ansaitsi, sillä pelillinen hallinta oli Ässien. Ratkaisevaa oli kuitenkin tehokkuus. Siinä missä Kärppien Kamil Kreps ja Petr Tenkrat iskivät joukkueen lähes ainoista maalipaikoista täysosumat, pysähtyi Ässät Hostikkaan.

– Veimme peliä selkeästi. Meillä oli valtava määrä maalintekopaikkoja, mutta tuloksellisesti peli oli huono. Näitä iltoja sattuu aina välillä, sanoi Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio.