Urheilu

"Clasico" oli todellinen Barca-juhla

David Villa osui kahdesti ja kolme joukkuetoveria kerran, kun Barcelona järjesti kannattajilleen juhlat Nou Camp -stadionillaan eilisen myöhäisillassa. Barcelonassa vieraillut Espanjan toinen jalkapallojätti Real Madrid taipui "Clasicossa" hämmästyttävin lukemin 0–5.

Barcan festivaalit aloitti Xavi jo kymmenennellä minuutilla, ja Pedro iski 2–0 kahdeksan minuuttia myöhemmin. Toisella puoliajalla ilotulitus jatkui Villan toimesta, kun 55. ja 58. minuutin maaleilla Real iskettiin lopullisesti kanveesiin. Lisäajalla vielä vaihtomies Jeffren täydensi nöyryytyksen, ja pian sen jälkeen Real-puolustaja Sergio Ramos hölmöili itsensä turhautuneena suihkuun.

Barcelonalle on nyt voittanut viisi viimeisintä "Clasicoa". Voitto tässä Espanjan jalkapallon suurtapahtumassa on sille suurin sitten kauden 1993–94, jolloin lukemat Nou Campilla olivat samat kuin nyt.

Viimeiset seitsemän liigapeliään voittanut Barcelona on Espanjan liigan kärjessä 13 kierroksen jälkeen 34 pisteellään. Ensimmäisen tappionsa tällä kaudella kärsinyt Real on kahden pisteen päässä. Kolmantena keikkuu Villarreal 27 pisteellään.