Urheilu

Nieminen ja Kontinen taipuivat nelinpelifinaalissa

 Henri Kontinen (vas.) ja Jarkko Nieminen hävisivät erin 2-1.
Henri Kontinen (vas.) ja Jarkko Nieminen hävisivät erin 2-1.

Suomalaispari Henri Kontinen ja Jarkko Nieminen taipui viime vuoden tavoin tappioon tenniksen Helsingin ATP-haastajakilpailun nelinpelifinaalissa. Saksalaisduo Justin Brown/Martin Emmrich iski voittoon värikkäästi 7–6 (19–17), 0–6, 10–7 tunnissa ja 50 minuutissa.

Kontisella ja Niemisellä oli oiva mahdollisuus myös voittoon, mutta harmittavasti vastustaja pystyi parantamaan tärkeissä paikoissa. Osan tärkeistä pisteistä Emmrich ja etenkin 196-senttinen Brown taiteilivat suomalaisten kenttäpintaan huikean taidokkailla lyönneillä.

– Varmasti oltaisiin voitettu matsi jos oltaisiin viety ensimmäinen erä. Sitten 6–0-voitetun toisen erän jälkeen olisi ollut kiva pelata pitkä erä kun peli on hallussa, mutta edessä oli super tie-break, Jarkko Nieminen kertoi.

Suomalaiset myönsivät, että vastustajan peli kulki ikävän tuottoisasti kulminaatiokohdissa. Kamppailu päättyi harvinaisesti Niemisen kaksoisvirheeseen.

Helsingin tenniksen ATP-haastajakilpailun turnausvoittoa pääsi juhlimaan Liettuan Richard Berankis. Hän päihitti loppuottelussa Puolan Michal Przysieznyn (ATP-78) 6–1, 2–0.