Urheilu

Berdychin vuoro nuijia Roddick

Tshekin Tomas Berdych avasi voittotilinsä tenniksen miesten ATP-mestaruusturnauksessa kukistettuaan USA:n Andy Roddickin 7–5, 6–3.

Berdych hävisi Lontoossa A-lohkon avausottelussaan Serbian Novak Djokovicille suoraan kahdessa erässä. Roddickia vastaan hän oli vaikeuksissa alussa, mutta sai painavine peruslyönteineen juonesta vähitellen kiinni.

Roddickilla oli ensimmäisen erän lopussa tilanteessa 5–4 kaksi eräpalloa. Berdych selvisi pinteestä, mursi seuraavaksi Roddickin syötön ja vei erän voitettuaan kolme peliä peräkkäin.

Roddickin pelihuumori pätki pahemman kerran toisessa erässä, kun hän kiukutteli tuomareille väittäen kentän laidalla tuikkineiden mainosvalojen häirinneen häntä. Roddick pirstoi pahan tuulensa vakuudeksi mailansa ja hävisi syöttönsä tappiota enteillen toisen erän viidennessä pelissä.

Kun maailmanlistan ykköspelaaja Rafael Nadal voitti lohkon toisessa ottelussa Djokovicin 7–5, 6–2, Roddickin tie jatkoon nousi pystyyn. Berdychin kohtaava Nadal on varma jatkaja. Roddickin viimeinen vastustaja Djokovic on lohkosta toisena vahvoilla pudotuspeleihin.