Moottoriurheilu

Bottas seuraa Gutierrezin tietä F1-tasolle

Formulalupaus Valtteri Bottas siirtyy F3-eurosarjasta GP3-luokkaan. Sutton Images
Formulalupaus Valtteri Bottas siirtyy F3-eurosarjasta GP3-luokkaan. Sutton Images

Valtteri Bottas ajaa ensi kaudella formula 1 -kisojen yhteyteen liitetyssä GP3-sarjassa. Euroopan kahdeksaan Grand Prix -viikonloppuun sijoitettu kausi käynnistyy toukokuun alussa Istanbul Parkin radalla Turkissa ja päättyy syyskuun puolivälissä Monzan radalle Italiaan.

Tämän vuoden GP3-sarjassa mestaruuden voitti Meksikon Esteban Gutierrez ennen Kanadan Robert Wickensiä ja Saksan Nico Mülleriä.

Bottas perii Gutierrezin paikan nimensä Lotus ART Grand Prix’iksi muuttaneessa tallissa, kun meksikolainen astuu askeleen ylemmäs ART GP:n GP2-tiimiin. Gutierrez on ensi kaudella myös Sauber-tallin testi- ja varakuljettaja.

Myös Bottasin suunnitelmissa on edetä samaa tietä kohti F1-unelmaansa.

GP3-sarjassa ajaa kymmenen tallia ja yhteensä 30 autoa. Autot sijoittuvat teholtaan F3- ja GP2-luokkien väliin 300 hevosvoiman kaksilitraisine turbomoottoreineen.

– Ihan hyvä päätös. GP2-tasolle ehtii sitten vuotta myöhemminkin. Ainakin pääsen lähelle F1-väkeä ja Gutierrezin esimerkki todistaa, että hyvin sitä sarjaa seurataan niissä piireisä, Bottas arvioi urakehitystään keskiviikkona työpaikallaan Williamsin tehtaalla Grovessa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Tehtaalla on täysi tohina päällä. Katselen tässä juuri miten, miten ensi vuoden FW33-autoa valmistellaan, Bottas selvitti.

Työt estävät näillä näkymin Bottaksen osallistumisen myös nyt lauantaina Turussa järjestettävään AKK:n palkintogaalaan. Bottas sijoittui F3-luokan Eurosarjassa kolmanneksi ja voitti arvostetun Masters-kisan.

Suomalaislupaus jatkaa Williamsin testikuljettajan vakanssilla, vaikka F1-testiajoista ei tällä hetkellä olekaan tietoa. Neljä talvijaksoa ajavat varsinaiset kilpakuskit Rubens Barrichello ja Pastor Maldonado.

Venezuelan Maldonadon sopimusta ei ole vahvistettu, mutta kun Nico Hülkenberg ei edes Brasilian paalupaikasta huolimatta saanut jäädä, selvää on, että toinen tallipaikka menee isolla sponsorirahalla GP2-mestarille.

Rauhalliseen tapaansa Bottas ei ole pitänyt kiirettä ensi vuoden GP3-ohjelman selvittämisessä. Sen hän tietää, että ensimmäiset testit hän ajaa maaliskuun alussa Le Castelletin radalla Ranskassa.

Luultavaa on, että Bottaksen tallikaveriksi on tulossa ainakin britti James Cavado.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA