Urheilu

HIFK kiri Jokereilta pisteen

Jokerit oli lähellä kolmea pistettä jääkiekon SM-liigan Helsingin paikallispelissä, mutta IFK:n hurja loppukiri kolmannessa erässä pakotti pelin jatkoajalle. Sen ratkaisi kotijoukkueen Janne Lahti illan toisella maalillaan, ja Jokerit voitti 4–3.

Jokerit oli toipunut lauantain Ässät-tappiosta mainiosti. Pelipaikan olivat saaneet ne pelaajat, jotka olivat sen esitysten perusteella ansainneet. Katsomossa istuivat muun muassa kallispalkkaiset Antti-Jussi Niemi ja Esa Pirnes.

– Pieni pettymys (kolmannen pisteen menettäminen) oli, mutta rehellinen pitää olla, ja kyllähän joukkue pelasi ihan eri lailla kuin Ässiä vastaan, jokeriluotsi Hannu Jortikka kehui omiaan.

Teemu Pulkkisella oli kolmannessa erässä mahdollisuus viedä Jokerit rangaistuslaukauksella 4–0-johtoon, mutta Jan Lundell onnistui torjunnassa. Tästä alkoi IFK:n kiri, joka huipentui Martti Järventien tasoitukseen 16,5 sekuntia ennen summeria. Kimmo Kuhta ja Joni Töykkälä kavensivat sitä ennen jokerijohtoa.

– En tiedä, oliko pakkanen jäädyttänyt meidät, mutta tahmeaa oli kaksi ensimmäistä erää, IFK-valmentaja Kari Jalonen totesi.