Urheilu

Raision Patricia Aschan edustaa Suomea EM-uinneissa

Patricia Aschan on jo kymmenes Raision Urheilijoiden uimari, joka on edustanut Suomea arvokisoissa. TS/Veli-Matti Parkkinen
Patricia Aschan on jo kymmenes Raision Urheilijoiden uimari, joka on edustanut Suomea arvokisoissa. TS/Veli-Matti Parkkinen

Patricia Aschan on jo kymmenes Raision Urheilijoiden uimari, joka on edustanut Suomea arvokisoissa 2000-luvulla. Se on pieneltä seuralta loistava saavutus.

Aschan edustaa Suomea torstaina Eindhovenissa alkavissa lyhyen radan EM-uinneissa. 16-vuotias Aschan on erikoistunut sekauintiin ja vapaauintiin. Hollannin kisoissa Aschan on ilmoitettu viidelle matkalle: 200 metrin sekauintiin (25.11.), 100 metrin sekauintiin (26.11.), 50 metrin selkäuintiin (27.11.), 400 metrin vapaauintiin (27.11.) ja 400 metrin sekauintiin (28.11.).

Mitään sijoitustavoitteita Aschan ei ole itselleen kovassa seurassa asettanut.

Kisojen tärkein matka onkin itse matka aikuisten arvokisoihin. Kokemuksen hankkiminen kansainvälisistä ympyröistä on tulevaisuutta ajatellen tärkeää. Aivan kylmiltään Aschan ei Hollantiin lähde, sillä hän oli jo viime vuonna lyhyen radan EM-kisoissa Istanbulissa Suomen edustajana.

Tänä vuonna Suomi lähtee lyhyen radan EM-kisoihin 12 hengen joukkueella.