Urheilu

Aravirta Kärppien valmentajaksi

Hannu Aravirta korvaa Mikko Haapakosken Kärppien peräsimessä. Lehtikuva.
Hannu Aravirta korvaa Mikko Haapakosken Kärppien peräsimessä. Lehtikuva.

Oulun Kärpät yrittää korjata kurssiaan jääkiekon SM-liigassa Hannu Aravirran valmennuksessa. Liigaseuran johto päätti valmentajan vaihdoksesta, kun joukkue hävisi lauantaina vaisun esityksen jälkeen Bluesille 3–5.

– Vielä perjantaina en olisi osannut kuvitella, että tällainen tehtävä tulee eteen. Edessä on mielenkiintoinen haaste: Kärpät on ainoa SM-liigaseura, joka sai tunteen taas nousuun, Aravirta kuvasi yllätyspestiään.

Kokeneella ja nimekkäällä Kärppä-ryhmällä on syksyn 23 ottelusta koossa vain 27 pistettä. Kärpät vaihtoi valmentajaa jo toisen kerran lyhyen ajan sisään. Nyt potkut saanut Mikko Haapakoski tuli oululaisryhmän valmentajaksi maaliskuussa, kun Kärpät aikaisti päävalmentajavaihdosta ja siirsi Matti Alatalon sivuun.

– Ammattimainen joukkue on varmasti valmis pyrkimään ylöspäin ja parempaan. Tästä tavoitteesta alkaa työnteko, Aravirta linjasi työsarkaansa.

Aravirralla on pitkä kokemus yhteistyöstä Kärppien kanssa. Hän oli joukkueen valmennustiimissä mukana jo 1980-luvulla.

– Viisi vuotta valmensin Oulussa, kaksi vuotta Pentti Matikaisen apuna, kaksi vuotta A-junioreissa ja viimeisen vuoden Mäkisen kanssa. Näiltä vuosilta sain hyvät pohjat valmentajan uralleni. Nyt ympyrä sulkeutuu, Aravirta muistelee.

Aravirta on pitkällä urallaan toiminut maajoukkueen päävalmentajana ja valmentanut useita SM-liigaseuroja, viimeksi Jokereita syyskaudella 2009. Aravirran edellinen valmennustyö oli kevätkaudella Ruotsissa Modon päävalmentajana.